Svar: Nat og mad
Kære Lina
Jeg ved fra dine tidligere breve at din dreng før har reageret med at vågne om natten og gerne ville have flaske, når han har været syg og at det også efterfølgende har ændret sig. Derfor er min tanke umiddelbart at du skal se om ikke dette bare er en periode og noget han har behov for. Det er trygt og rart for ham netop i forbindelse med sygdom.
Når det er sagt, så er det naturligvis rigtig vigtigt at du fortsat er opmærksom og ikke kommer ind i en vane med automatisk at tilbyde ham flasken. Derfor tænker jeg at du i første omgang skal prøve at putte ham uden og hvis dette ikke kan lade sig gøre, så giv ham en flaske og lad ham finde roen med den. Måske kan du korte indholdet ned, så han ikke drikker ...
... 100ml men nøjes med de 50ml og så på sigt vil kunne affinde sig med at få en tår af en kop...:o)
Problemet med et stort indtag om natten er at det fylder i maven og gør at han så netop ikke spiser mere om dagen. Der kan derfor være en risiko for at han trapper mælkeindtaget op og madindtaget ned og det er uhensigtsmæssigt i længden og det er det du skal være på vagt over for. Men det er du jo allerede og netop derfor er det jo også at du skriver.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så mit råd er altså at du ikke gør det til en kamp på nuværende tidspunkt, men ser om ikke det er en fase og at du samtidig holder dig for øje at det ikke skal blive automatiseret, men faktisk er noget som skal skæres ned igen.
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.