Svar: Væske i ørerne - 15 mdr.
Kære Helle
Hvor er det altså synd at Noah nu har fået konstateret væske i mellemøret - jeg synes I har været lidt hårdt ramt med både lungebetændelse, falske strubehoste, astmatisk bronchitis og nu væske i ørerne og evt. dræn...
Hvorvidt det er forsvarligt at tage af sted til Alanya må være en lægelig beslutning og jeg synes I skal drøfte det med jeres læge som kender jer godt. Snak med ham/hende om hvad flyveture, bade i swimmingpool osv. betyder og få en vurdering fra den side, det ville jeg gøre.
Umiddelbart tænker jeg at det jo lyder lidt problematisk, men samtidig beskriver I jo også en dreng som er helt upåvirket af det, som ikke har feber eller på nogen måde virker generet af sine ører i øjeblikket og derfor er det spørgsmålet hvordan det vil påvirke ham at rejse. Det må lægen hjælpe jer med at vurdere.
Jeg tror ikke I skal være nervøse for om jeres dreng skal have ...
... høreapparat. Rigtig mange børn har problemer med ørerne, når de er små og børn som har gentagende mellemørebetændelser vil ofte have glæde af at få lagt et dræn. Børn som konstant har væske i ørerne vil ofte høre lydende lidt ligesom hvis vi gik med vat i ørerne hele tiden. Lydende er ikke helt så skarpe som vi hører det og det kan få betydning for deres sproglige udvikling. Bla. derfor er man opmærksom på børn og anbefaler dræn.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når I nu ved at han har problemer med væske i ørerne, så gør det til en vane at sidde med ham på skødet og læse for ham, hvor I har jeres mund bag ved hans ører. Sådan hører han bedst og det vil være godt at have fokus på dette netop når I læser så han lettere får nogle af de sproglige nuancer med.
Ellers skal I tage det stille og roligt:o) Håber I finder ud af hvad I skal med jeres ferie, det er en beslutning som jeg desværre ikke kan tage for jer:o)... knus herfra.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.