Svar: Flaske og vitaminer
Kære Tin@
Tak for dine pæne ord om brevkassen:o)
Med hensyn til flaske og afvænning, så tænker jeg at nu hvor Magnus er blevet et år, så vil det være relevant at du helt stopper med flasken. Nogle gange er den bedste løsning at tilbyde en kop med lidt lun mælk i stedet andre gange er det bedre at stoppe helt. Det må du prøve at vurdere.
Jeg tænker at det vil være relevant at du sætter noget andet i stedet for flasken for på den måde at skabe et nyt putteritual. Det kan også være en godnathistorie, en sang, at du sidder og holder ham i hånden når han puttes osv. Måske er han allerede ved at forstå hvad det vil sige at noget er slut. Måske gestikulerer du med dine hænder for at signalere slut - når mælkekartonen er tom, når tallerkenen er tømt for mad osv. Måske bruger du allerede det at smide i skraldespanden som en måde at vise at noget er slut, noget skal ud, kasseres.
Denne rutine må du gerne overføre på flasken, tage ham med i processen og smide flaskesutterne ud, fortælle at det er slut, når han beder om flasken og så tilbyde et alternativ. På et tidspunkt er ...
... sutterne alligevel mørnede og der skal købes nye og det skal du så lade være med:o)
Med hensyn til vitaminpiller, så skulle du måske prøve at købe en anden type, der findes mange slags. Prøv f.eks. apotekets, hvor du kan købe med forskellig smag - mon ikke der er noget af det han kan lide.. Derudover tænker jeg at du måske ikke skal knuse dem helt, men i stedet give dem som kvarte. Så han ikke får dem galt i halsen men så han får fornemmelsen af at få noget i munden som skal tygges og arbejdes lidt med, nogle børn nyder dem som bolcher... (husk dog kun en dagligt).
Du kan også knuse dem og give dem sammen med lidt yoghurt eller lidt frugtmos.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Magnus lyder til at være en dreng i god trivsel og i god udvikling, jeg synes ikke du skal være bekymret for hans indtag til frokost.
Det vigtigste er at han har lyst til at smage og spiser lidt varieret selvom det så ikke er de store mængder der glider ned. Han lyder jo ikke til at mangle noget, så tilbyd ham det samme som I spiser og lad ham få små hyppige måltider igennem dagen, så går det nok:o)
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.