Svar: Flaske og vitaminer
Kære Tin@
Tak for dine pæne ord om brevkassen:o)
Med hensyn til flaske og afvænning, så tænker jeg at nu hvor Magnus er blevet et år, så vil det være relevant at du helt stopper med flasken. Nogle gange er den bedste løsning at tilbyde en kop med lidt lun mælk i stedet andre gange er det bedre at stoppe helt. Det må du prøve at vurdere.
Jeg tænker at det vil være relevant at du sætter noget andet i stedet for flasken for på den måde at skabe et nyt putteritual. Det kan også være en godnathistorie, en sang, at du sidder og holder ham i hånden når han puttes osv. Måske er han allerede ved at forstå hvad det vil sige at noget er slut. Måske gestikulerer du med dine hænder for at signalere slut - når mælkekartonen er tom, når tallerkenen er tømt for mad osv. Måske bruger du allerede det at smide i skraldespanden som en måde at vise at noget er slut, noget skal ud, kasseres.
Denne rutine må du gerne overføre på flasken, tage ham med i processen og smide flaskesutterne ud, fortælle at det er slut, når han beder om flasken og så tilbyde et alternativ. På et tidspunkt er ...
... sutterne alligevel mørnede og der skal købes nye og det skal du så lade være med:o)
Med hensyn til vitaminpiller, så skulle du måske prøve at købe en anden type, der findes mange slags. Prøv f.eks. apotekets, hvor du kan købe med forskellig smag - mon ikke der er noget af det han kan lide.. Derudover tænker jeg at du måske ikke skal knuse dem helt, men i stedet give dem som kvarte. Så han ikke får dem galt i halsen men så han får fornemmelsen af at få noget i munden som skal tygges og arbejdes lidt med, nogle børn nyder dem som bolcher... (husk dog kun en dagligt).
Du kan også knuse dem og give dem sammen med lidt yoghurt eller lidt frugtmos.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Magnus lyder til at være en dreng i god trivsel og i god udvikling, jeg synes ikke du skal være bekymret for hans indtag til frokost.
Det vigtigste er at han har lyst til at smage og spiser lidt varieret selvom det så ikke er de store mængder der glider ned. Han lyder jo ikke til at mangle noget, så tilbyd ham det samme som I spiser og lad ham få små hyppige måltider igennem dagen, så går det nok:o)
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.