Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi ham til at falde til ro inden han skal sove om dagen?


5. juni 2007

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Hvordan får vi ham til at falde til ro inden han skal sove om dagen?

Hej Helen

Super dejlig brevkasse, som en del gange har givet os inspiration og vejledning ifht. vores lille søn som nu er lige knap 4½ mdr. Nu har vi brug for konkret råd og vejledning mht. søvn og amning/flaske.

Noah er en meget livlig, glad og aktiv dreng, der virkelig følger med og søger kontakt med os og andre i hans nærhed, og det har han gjort lige fra fødslen af, hvilket jo er super dejligt.

Vi, specielt jeg, føler han kan være rigtig svær at læse, både mht. sult og søvn og det kan være meget svært at putte ham om dagen, da han er meget aktiv på aktivitetstæppet og sammen med os – der skal ske noget hele tiden, arme og ben kører næsten uafbrudt, så vi har svært ved at få om til at falde til ro inden han skal sove.

Nogle dage går det let, andre dage må vi forsøge op til 3 gange før det lykkedes, og ofte ender det med han er så træt, at han kun kan falde til ro ved lidt amning. Han har dage hvor vi blot putter ham i barnevognen og så falder han selv i søvn, også længden af luren svinger meget fra dag til dag. Frustrerende at det svinger så meget.

Da han var lidt over 2 mdr. havde jeg pludselig ikke nok mælk til aftenen, og vi gik derfor over til at give ham en flaske først på aftenen. Han får den kl. 19-19.30 og falder oftest i søvn under måltidet (han spiser nu mellem 150-180ml mme). Men kan også selv falde i søvn. Det virker rigtig godt og han sover godt om natten. Jeg ammer én gang mellem kl. 01.30 og 03.30 (det svinger rigtig meget), og vi står op ved 6-tiden.

Morgenamningen er meget forskellig, da den afhænger af hvornår han har spist i løbet af natten. Han fortæller ikke selv han er sulten om morgenen, så jeg forsøger mig frem. Tidspunktet for amningen svinger imellem 5.45 og 7.30.

Dagen igennem spiser han nogenlunde fast:

Ca. 10.30
Ca. 14.30
Ca. 16.00
Ca. 17.30-18

Han kan holde sig vågen 2-2½ time ad gangen i løbet af dagen og formiddagsluren tager han omkring 8.30 – ca. ...


Annonce

... 10.00 (10.30) – her puttes han i barnevognen på altanen. Middagsluren tager han omkring 12.30 afhængig af hvornår han er vågnet om formiddagen, og igen puttes han i barnevognen på altanen. Sover forskelligt – det svinger mellem ½ - 2 timer. Sidst på eftermiddagen går vi en tur med ham og her sover han ½-1 time alt efter hvor meget han har sovet tidligere på dagen.

I dag sov han f.eks.

8.30-10 (blev ammet i søvn, efter at have forsøgt at puttet ham ved de første træthedstegn)
12.30-13.00 (Blev ammet i søvn efter have forsøgt at putte ham i barnevognen)
15-15.30 (Faldt i søvn under gåtur, men ville ikke sove videre trods jeg fortsatte gåturen og gav ham sutten flere gange)

Og han virkede meget sulten, jeg gav 170 ml. MME kl. 11.30.

Mængden af mælk hos mig svinger utrolig meget, i dag har jeg haft meget lidt. Jeg har på fornemmelsen, jeg ikke ammer ham ofte nok om dagen. Nogle dage gylper han meget og andre ganske lidt……Det passer som regel med at de dage jeg har meget mælk gylper han, og de dage jeg har mindre, ja der gylper han også mindre.

Håber du ud fra ovenstående kan svare på følgende:

1) Det virker som om han ikke er ordentlig mæt i løbet af dagen, kan jeg gribe amningen an anderledes? Skal jeg amme oftere?

2) Jeg kan se du til andre har anbefalet at amme/give en flaske kl. 23. Er det noget jeg bør gøre? Han sover trygt og godt på det tidspunkt, men tænkte han måske kunne sove natten igennem, hvis han fik lidt mad på det tidspunkt.

3)Hvordan hjælper vi ham til at falde i søvn i barnevognen.

4)Hvordan får vi ham til at falde til ro inden han skal sove om dagen?

Han sover som regel 4 timer i løbet af dagen fordelt over 3 lure. Vi putter ham i en voksipose, da vi bor på 2. sal og derved nemt kan bære ham op i den, når vi har været ude at gå. Men er den ved at være for trang for ham, eller er det blot varmen i disse dage?

Vi ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce