Brev:
Kun mors bryst... Fortsat
Kære Helen,
Tak for dit svar. Det er rigtig godt at få et eksempel på fordelingen af mad på en dag - så har vi noget at arbejde henimod.
Jeg er dog stadig lidt i vildrede mht HVORDAN jeg får maden i hende ;o) Det er svært når hun nægter at åbne munden og blot vender ansigtet bort.
Grøden er helt klart det sværeste at få i hende, nok primært fordi det er skemad. Hun vil simpelthen ikke have noget med skeen at gøre. Jeg er begyndt at lave tynd grød/vælling af forskellig art, som jeg tilbyder hende i stedet, efter at hun er blevet tilbudt grød. Det tager hun hellere imod, men er ikke ellevild. Jeg ved at det virker som et skridt tilbage, men er det helt tosset? Lige nu er det lidt min redningsplanke...
De 4 amninger du foreslår, kan jeg fint holde mig til (amning når hun vågner fra natten, og herefter inden hun skal sove). Men kan det i virkeligheden være for mange? Det virker som om hun sagtens kan klare sig med det, for hun er ikke blevet mere interesseret i maden efter at jeg har trappet ned.
De to lure du har foreslået har jeg svært ved at få indført. Efter to timer om morgenen er hun grydeklar, dvs at hun typisk tager sin første lur fra 8.00-9.30, og sin anden lur fra 12-13.30. Det er jo længe hun så skal holde sig vågen, helt til kl. 19.00. Jeg har prøvet at trække nr. to lur, men så bliver hun hurtigt ...
... overtræt og svær at ligge. Omvendt kan jeg som regel først lægge hende til en hurtig sidste lur 16.30 og det er jo for sent. Så bliver hun svær at ligge om aftenen.
Mit spørgsmål i den forbindelse er om det er "skadeligt" at holde hende oppe, så hun er vågen fx 5 timer i træk?
En sidste ting jeg skal høre dig til er vores putte ritual til natten. Indtil nu er hun som sagt faldet i søvn ved brystet. Men nu virker det som om hun bliver helt "høj" af mælken. Hun er super frisk når jeg har ammet hende. Derfor vil rigtig gerne benytte lejligheden til at indføre et nyt putte ritual.
Pt. får hun nattøj på efter aftensmad, hendes far læser højt og vi synger. Jeg ammer hende i soveværelset, og herefter ligger jeg hende nu i hendes seng. Synger endnu en sang, og så går jeg ud af værelset. Hun brokker sig nogle gange og jeg går ind, for at berolige og ud igen (jeg forsøger at undgå at tage hende op). Til sidst sætter jeg mig og stryger hende i ansigtet, til hun falder i søvn. Vi duer ikke til "Godnat og sov godt" metoden.
Lyder dette som en rimlig måde at gribe det an på? Hele det her mad-ræs tvinger os til at bryde med nogle dårlige vaner, og det er sådan set helt fint. Men som den høne-mor jeg er ;o) vil jeg bare sikre mig, at vi ikke vender op og ned på hele hendes verden på een gang?
Endnu engang tak!
Christine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to