Svar: Dårlig start
Hej med dig
Min umiddelbare tanke er at din datter endnu ikke er helt parat til maden i tarmen. Det er en proces der sker, hvor der dannes nogle enzymer i tarmene som ligesom gør tarmene parate til at nedbryde stivelsen fra maden og måske er din datters tarme endnu ikke parate til det.
Derfor synes jeg i første omgang at du skal se tiden lidt an og så prøve igen om f.eks. 14 dage eller 3 uger.
Når det er sagt, så skal du naturligvis være opmærksom på om der kan være noget i grøden som hun ikke kan tåle - det vil umiddelbart være mælken. Jeg ved fra dit tidligere brev at hun engang har fået modermælkserstatning, men at hun hovedsageligt bliver ammet fuldt. Jeg tænker at du, når du laver grød til hende ...
... næste gang skal forsøge at lave den selv endten på udmalket modermælk eller på den modermælkserstatning, som hun tidligere har fået uden problemer.
Når hun bliver ældre kan du også forsøge med grøntsagsmos i stedet for, da det kan laves uden mælk - hvis det skulle vise sig at det var mælken som gav problemer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Umiddelbart tænker jeg dog at det handler om tid og at det nok skal komme stille og roligt, hun er bare ikke helt parat endnu:o)
Til sidst vil jeg lige sige at du naturligvis skal være opmærksom på hvor meget du tumler med hende, hvor meget hun triller omkring osv. da det jo også kan gøre at hun gylper maden op igen og således ikke behøver at være fordi hun ikke er parat:o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.