Annonce

Annonce

Svar: Terminsdato?


5. juni 2007

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Sine

Det lyder meget logisk at du er blevet gravid midt i december, da I har haft samleje der, altså dagen før du mener at du har haft ægløsning. Sædcellerne kan sagtens holde sig i livmoderen og være parate til at møde ægget, så derfor behøver man ikke nødvendigvis at ramme lige præcis ægløsningstidspunktet - det kan være fint nok at være lidt på forkant. Har forøvrigt hørt at chancen for en lille pige så skulle være større - men det er jo en anden snak:o)

De menstruation du havde den 2/1 var jo meget lille, næsten ingenting og den kom 10 dage over tid (ifølge dit tidligere brev) - derfor tænker jeg at sandsynligheden for at graviditeten er indtrådt tidligere er til stede.

Samtidig så er det dog også sådan at man jo netop også scanner for at få så præcis en beregning som muligt og det undrer mig at den der har scannet dig er gået ud fra 'sidste menstruations første dag' - da scanningen jo netop via barnets størrelse vil vise, hvor langt henne du reelt er. Man kan altså ved at måle barnet få en mere præcis vurdering af din termin...

Hmmm, ja seksualundervisning kan godt være svær at finde frem fra baghovedet:o) Men jeg skal prøve at fortælle lidt kort her, ellers må du tilbage i bøgerne:o)

Når ægget bliver befrugtet så sker det i æggelederen og herfra bevæger det sig så langsomt mod livmoderen. Pladsen er trang og det befrugtede æg må mase sig vej igennem slimhinden for at komme til livmoderen. Her skal ægget finde en ...


Annonce

... plads at hæfte sig, ægget mister sin skal og man kalder nu ægget for en blastocyst. Den sætter sig fast på slimhinden i livmoderen og det sætter gang i dannelse af nogle forskellige hormoner som sendes ud i moderen blodbane for at påvirke hende immunsystem. Alt dette tager ca 8 dage.

Herefter ændrer slimhinden sig i hele livmoderen og den bliver tykkere. Slimproppen som sidder i selve livmoderhalsen dannes og slimhinden begynder at danne blodkar som forgrener sig for at kunne give næringsstoffer til blastocysten. I løbet af den næste dage, når vil når op omkring 12 dage efter befrugtningen, så begynder der at dannes moderkage, navlesnor og fosterhinder. Ca 3 uger efter befrugtningen dannes centralnervesystemet og man kan se at de første hjerneanlæg dukker op. Det er dog stadig svært at se at det skal blive til et lille menneske:o) Man kalder det for et Embryo.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvornår begynder livet? Nogen mener jo at det allerede er når det lille embryo sætter sig fast i livmoderslimhinden - altså en uge efter befrugtningen, andre mener at man ikke kan tale om liv så længe embryoet ikke har et centralnervesystem, altså ca 3 uger efter befrugtningen.

Hvad det lige præcist er, at du har læst omkring når barnet er 38 uger gammelt, så er moderen 40 uger henne - det tør jeg ikke svare på, men måske hængder det sammen med hvornår man beregner liv fra?

Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre og du blev lidt klogere:o) Fortsat held og lykke med det hele:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...

Læs mere i Babylex

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen

- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce