Svar: Natamninger, vil gerne stoppe
Kære Gitte
De fleste børn vil i 7 måneders alderen få deres mælkebehov dækket via 4 amninger, når barnet bliver 8 måneder nedsættes dette til ca 3 amninger.
Amningerne ligger ofte tidlig morgen, eftermiddag, aften og evt. sen aften og ud fra din dagsplan så tænker jeg at dette godt kan passes ind.
Når I nu på søndag begynder at trappe amningerne ned så tænker jeg at det vil være alderssvarende relevant at forlange at jeres datter sover fra kl. 23/24 til 06 uden amning. Hun kan med den alder hun har godt klare sig uden mælk i 6-7 timer. Det vil sandsynligvis være for langt et stræk for hende at skulle undvære brystet helt fra kl. 19, når hun puttes og derfor tænker jeg at du kunne overveje om ikke det var muligt at du ammede hende før du selv gik i seng kl. 22. Hun vil jo kunne spise i søvne ligesom hun gør kl. 23, men du undgår at blive vækket ligesom du er faldet i søvn, for det er rigtig hårdt.
Far vil kunne give hende vand, hvis hun vågner i løbet af natten og du kan så amme hende tidlig morgen kl. 06. Næste amning vil så ligge om eftermiddagen, som det passer bedst ind. Du må overveje om det skal være før eller efter middagslur, hvis det kan lade sig gøre efter så er det en god idé da hun så lærer ikke at forbinde amningen om dagen med at skulle sove.. men det er nok næste projekt:o)
Og så skal du naturligvis amme hende om aftenen inden hun puttes til natten og det er denne amning som forsvinder sidst:o)
Når hun bliver mellem 8-9 måneder så forsøger I at skrue amningerne ned til 3 dagligt: Morgen, eftermiddag og aften og i takt ...
... med at hun bliver 9-10 måneder nedsættes til yderligere 2 gange dagligt - morgen og aften. Om eftermiddagen vil hun i stedet her kunne blive tilbudt en portion tykmælk eller lignende, som så vil være med til at dække hendes mælkebehov og i den alder må hun generelt gerne begynde at få lidt mere komælk og komælksprodukter.
Nu ved jeg at din mand har allergi og at I derfor har været meget opmærksomme på hendes indtag af mælk og valg af mme, men det burde normalt ikke være noget problem at introducere lidt komælk i 9-10 måneders alderen, med mindre der er tale om mælkeallergi.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeres plan for dagen ser i øvrigt rigtig fin ud og I skal endelig bibeholde de gode rutiner for mad og søvn. Vand tilbydes fortsat som tørstslukker og jeg tænker at når amningen nedtrappes så bør din datter også blive mere tørstig i løbet af dagen og derfor også drikke mere vand... du kan prøve at give hende vand af en kildevandsflaske, det kan nogle gange være et hit...:o)
Det betyder ikke noget at hun ikke spiser de største portioner, det der er vigtigt er at hun har lyst til at smage og forsøger forskellige ting. I skal virkelig udnytte at hun har en alder nu, hvor hun glædeligt putter i munden og smager, det forebygger kræsenhed at give så meget forskelligt som overhovedet muligt lige nu. I takt med at amningerne trappes ned så får hun også mere appetit og det er godt at have fokus på ammenedtrapning nu inden hun begynder at blive mere selektiv i forhold til mad. Så I er på rette vej.
Rigtig meget held og lykke fortsat med det hele:o) Og glædelig fars dag til far:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.