Annonce

Annonce

Svar: Nægter flaske igen


4. juni 2007

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Sandra

Kasper forstår at holde gang i sine forældre, han er vist en værre filur. Atter en gang må mit råd være at du skal holde fast i hvor godt han trives. Du skal se på hans almene tilstand og han er rigtig godt igang motorisk og udvikler sig rigtig fint, så derfor må han trives med den mængde mad og mælk han får:o)

Jeg synes du skal holde pause med flasken i en uges tid og se om han så vil acceptere den, måske vil han herefter gå med til flasken bare en gang dagligt, f.eks. når han skal sove, så han får en flaske oven i de 200-300ml han drikker af kop og således når op på en mængde som vil være helt acceptabel. De 400ml sikrer jo hans jernbehov og så må det være sådan.

Jeg tror at han i øjeblikket udvikler sig så meget motorisk og bruger så mange kræfter på dette udviklingstrin at han simpelthen ikke kan koncentrere sig om andet lige nu og det er okay. Han drikker jo fortsat mme af kop og han spiser godt og variere, så fred være med det:o)

Det er rigtig ...


Annonce

... rigtig flot at han er i stand til at sætte sig op fra liggende stilling, det kræver trods alt en del teknik. det er samtidig helt normalt at han nogle gange falder bagover og endnu ikke helt mestrer at holde armene ude til balance og bruge armene til at tage fra med - men øvelse gør mester.

Trægulv er hårdt, så sørg for at lægge nogle puder bag ham og ved siden af ham, så han falder lidt blødere, når og hvis han tilter. Gør også det at du sætter dig bag ham, så han sidder imellem dine ben, så du kan støtte ham hvis han ryger til siden og hjælpe ham med at genfinde balancen igen.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at rokke frem og tilbage i stolen, så lyder dette ikke umiddelbart som noget 'anfaldsagtigt' men mere som om at han har fundet ud af at han her kan rokke frem og tilbage og falde til siderne uden rigtigt at falde. Jeg læser derfor din beskrivelse som en del af den udviklingsfase han er igang med.

Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce