Svar: Nægter flaske igen
Kære Sandra
Kasper forstår at holde gang i sine forældre, han er vist en værre filur. Atter en gang må mit råd være at du skal holde fast i hvor godt han trives. Du skal se på hans almene tilstand og han er rigtig godt igang motorisk og udvikler sig rigtig fint, så derfor må han trives med den mængde mad og mælk han får:o)
Jeg synes du skal holde pause med flasken i en uges tid og se om han så vil acceptere den, måske vil han herefter gå med til flasken bare en gang dagligt, f.eks. når han skal sove, så han får en flaske oven i de 200-300ml han drikker af kop og således når op på en mængde som vil være helt acceptabel. De 400ml sikrer jo hans jernbehov og så må det være sådan.
Jeg tror at han i øjeblikket udvikler sig så meget motorisk og bruger så mange kræfter på dette udviklingstrin at han simpelthen ikke kan koncentrere sig om andet lige nu og det er okay. Han drikker jo fortsat mme af kop og han spiser godt og variere, så fred være med det:o)
Det er rigtig ...
... rigtig flot at han er i stand til at sætte sig op fra liggende stilling, det kræver trods alt en del teknik. det er samtidig helt normalt at han nogle gange falder bagover og endnu ikke helt mestrer at holde armene ude til balance og bruge armene til at tage fra med - men øvelse gør mester.
Trægulv er hårdt, så sørg for at lægge nogle puder bag ham og ved siden af ham, så han falder lidt blødere, når og hvis han tilter. Gør også det at du sætter dig bag ham, så han sidder imellem dine ben, så du kan støtte ham hvis han ryger til siden og hjælpe ham med at genfinde balancen igen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til at rokke frem og tilbage i stolen, så lyder dette ikke umiddelbart som noget 'anfaldsagtigt' men mere som om at han har fundet ud af at han her kan rokke frem og tilbage og falde til siderne uden rigtigt at falde. Jeg læser derfor din beskrivelse som en del af den udviklingsfase han er igang med.
Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.