Brev:
Sut og eftermiddagslur
Hej Helen
Vi har lidt vrøvl med Benjamin ang. hans sut og eftermiddagsluren.
Vedr. sutten så synes vi begge at han er blevet meget afhængig af den. Hvis det stod til ham havde han den 24 timer i døgnet. Jeg ved godt at den for ham betyder tryghed og hygge, så derfor mener jeg jo at han kan have den hvis han er ked, træt eller skal sove, men vi er ikke helt enige Benjamin og jeg.
Hvis vi tager den fra ham bliver han fuldstændig "hysterisk" og råber og skriger indtil han får den igen. Han vil gerne aflevere den frivilligt nede i dagplejen siger dagplejeren, men herhjemme skal jeg ikke engang tænke på at spørge for jeg får bare en meget bestemt nej.
Problemet i det hele er at når han har den i munden siger han næsten ingenting og eftersom han meget gerne skulle snakke lidt efterhånden kan det jo blive et problem. Han sludrer fint og ...
... meget når han ikke har den.
Har du nogle gode råd til hvordan vi skal gribe det an, så vi kan få ham til at acceptere at han kun har sutten når han er ked, træt og skal sove?
Det andet spørgsmål går på hans eftermiddagslur. Han sover normalt mellem 1½ time til 2½ time hver dag. Problemet er bare at den sidste måneds tid har han været svær at få til at sove om aftenen. Han ligger gerne vågen en lille time om aftenen, hvor han smider sutten og laver bisse streger.
Jeg tænker at det er fordi han sover for meget i løbet af dagen at han ikke putter sig, men jeg kan jo ikke rigtig lide at skulle vække ham fra hans eftermiddagslur, men det er måske det der skal til?
Han vågner gerne omkring kl. 6-7 om morgenen og bliver puttet til aften omkring kl. 20.
Håber du har lidt gode råd til os:-)
På forhånd tak for hjælpen.
Hilsen
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.