Svar: Amning - 1 mdr.
Kære Annemette mor til Jonas
Tillykke med den lille dreng:o)
Der kan være mange grunde til at små børn får problemer med luft i maven og det er desværre et problem som mange oplever (hvis det kan være en trøst:o)).
Du skriver at du er urolig for om det kan være svamp og umiddelbart så vil jeg sige nej. Der er ingen tvivl om at det er meget almindeligt at ammende kvinder og små børn får en svampeinfektion, men symptomerne plejer ikke at være luft i maven - symptomerne kommer fra dit bryst og det vil være smerter. Svamp gør rigtig rigtig ondt og kvinder beskriver det som knive der stikkes i brystet. Smerten kommer også imellem amningerne. Det lyder ikke på dit brev som om du har disse problemer?
Derimod kan det måske godt hænge sammen med noget af det du spiser, da du også selv døjer meget med luft i maven. Måske skulle du derfor overveje om du skulle forsøge at ændre lidt på din kost og undgå flere af de ting som kan give luft i maven. Det kunne f.eks. være kål af forskellige slags og også løg.
Vær opmærksom på hvordan din dreng dier hos dig. ...
... Det er vigtigt at han har rigtig godt fat og holder vacuum. Hvis han gentagende gange kommer af og på brystet, så vil han naturligt sluge mere luft så det er vigtigt at du ikke tager ham fra, hvis han ikke selv viser tegn til det, men at du lader ham spise sig godt mæt ved en side, skifter ham så han vågner lidt op til dåd og tilbyder ham modsatte side.
Herefter er det vigtigt at han bøvser. Nogle børn er rigtig dårlige til at bøvse og så prutter de måske i stedet for. Hvis han bare sover og der ikke er kommet en bøvs inden for 5 minutter, så læg ham ned og put ham. Han vil sandsynligvis vågne lidt op, smaske lidt, klynke, sutte osv. efter ca 40 minutter og så er det bøvsen der er på vej. Måske kan du se at der glider lidt mælk ud af mundvigene. Ellers så tag ham op og lad ham komme af med bøvsen og prøv så at putte ham igen og her gerne med en sut.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det at sutte sætter også gang i tarmbevægelserne og hjælper både mad og luft igennem systemet.
Håber mine overvejelser hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke med ham fortsat og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.