Annonce

Annonce

Svar: Flere spørgsmål om flaske og modermælkserstatning


27. maj 2007

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej Jeanette

Det er desværre ikke alle dine spørgsmål jeg er i stand til at svare på, men jeg vil forsøge så godt jeg kan.

Med hensyn til at bruge allomin i brik, så tør jeg ikke sige om hygiejnen og holdbarheden er den samme, når brikken har været anbrudt. Umiddelbart kunne jeg ikke forstille mig at der ville ske noget ved at hælde den varmebehandlede mælk på renvaskede og skoldede flasker med tætsluttende låg - men du kan jo kontakte Beauvais hvis du vil være helt sikker.

Der er ikke sundhedsmæssig forskel på at bruge pulveret contra modermælkserstatning på brik, hvis pulver og vand blandes efter foreskrifterne. Og varmebehandlingen ødelægge ikke mælken eller gør den mere usund. Næringsindholdet er det samme.

Med hensyn til rengøring af lige præcis Avent Silikone sutter, så må det næsten stå på pakken, hvordan du skal rengøre dem for at gøre det helt præcist. Ellers må du her kontakte Jens Thorn som producerer Avent serien og spørge hvad de anbefaler.

Med hensyn til antal huller i sutten og om det er for hårdt for din datter, så må det komme an på en prøve. Man kan jo godt forestille sig at hun er lidt træt, når hun tilbydes flaske efter at have diet hos dig og at det ville være rart for hende og hjælpe hende til bedre at holde vacuum, hvis mælken flød lidt lettere. Samtidig er der så også det ved det, at hun så måske vil foretrække flasken fremfor brystet, netop fordi det er så meget lettere og at din amning så stopper.

Jeg synes ikke du skal komme en flaskevarmer på flasken. Mælk som har været opvarmet en gang må ikke opvarmes igen og det anbefale sikke at transportere færdigblandet varm mælk. Jeg ved ...


Annonce

... ikke hvor lang tid der skal til før at eventuelle bakterier vil formere sig, men umiddelbart tænker jeg at det ikke er nogen god idé at holde mælken varm. Så må det være bedre at forsøge med en anden flaskesut, for at se om hun så kan spise lidt hurtigere.

Med hensyn til afføring og konsistens, så behøver du ikke give laktulose, når afføringen er fin grødet. Det er helt normalt at der kan være afføring hver 2 dag, når hun både ammes og får mme. Du skal give laktulose hvis afføringen begynder at blive hård og knoldet og hvis hun begynder at græde meget og viser tegn til at have rigtig ondt i maven og ikke kan komme af med sin afføring, hvis det spiller ind på appetitten.

Og jeg går ud fra at det er laktulose du mener og ikke laktose...?

Håber at I trods alt kan få lidt ud af mine svar så I kan komme lidt videre. Og finder I ud af noget og gerne vil knytte en kommentar, så vil jeg gerne høre det. Rigtig meget held og lykke:o)

Bemærkning: Jeg har efterfølgende modtaget følgende fra Jeanette:


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hej Helen,

Tak for dit svar - de er super som altid.

Du bad om kommentar på følgende:
"Med hensyn til at bruge allomin i brik, så tør jeg ikke sige om hygiejnen og holdbarheden er den samme, når brikken har været anbrudt. Umiddelbart kunne jeg ikke forstille mig at der ville ske noget ved at hælde den varmebehandlede mælk på renvaskede og skoldede flasker med tætsluttende låg - men du kan jo kontakte Beauvais hvis du vil være helt sikker."

Jeg talte med en diætist hos Beauvais og hun sagde, at det var helt ok at hælde det på steriliserede flasker med låg og opbevare dem i køleskabet.

Bedste hilsner fra
Jeanette

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce