Brev:
Sky overfor andre og mad
Kære Helen
Jeg er lige kommet fra min sundhedsplejerske, åbent hus. Jeg ville bare ned at veje min datter, da hun (som jeg skrevet om tidligere) er lidt af en småtspiser, og ville sikre mig at hun tager på. Hun vejer nu 6,8300 kg. Så hun følger stadig sin kurve, hvilket er skønt.
Da vi var hos sundhedsplejersken og jeg tog tøjet af hende, blev min datter meget bange og rystede nærmest af skræk. Sundhedsplejersken bemærkede det og spurgte om jeg ikke kommer så meget ud med hende og om jeg går i mødregruppe. Jeg går ikke i mødregruppe og faktisk kommer jeg ikke så meget ud med hende. Vi besøger ugentligt vores familie, ellers ikke så meget. Jeg har haft en del besvær med at sikre hendes indtag af mælk, da hun efter 2½ måned afviste bryst og kort efter også flaske. Derfor har det været nemmest at være hjemme. Det kører stadig ikke helt....
Jeg fik det rigtig dårligt over at jeg måske er skyld i at min datter nu er blevet sky overfor andre, hvilket jeg bestemt ikke ønsker.
Herhjemme er hun næsten altid glad og meget aktiv. Hun spiller, pludre og prøver at kravle. Sundhedsplejersken nævnte også, at hun er meget fremme, altså meget bevidst. Dette tror ...
... jeg også er en af grundene til, at jeg har haft så meget besvær med hendes mælkeindtag og at hun ofte kan blive ked af det, når hun sidder hos andre.
Min bekymring går på om jeg har skadet hende, ved ikke at være i en mødregruppe osv? Hun skal starte i vuggestue om 2½ måned, der er hun 9½ måned, hvilket jeg pt slet ikke kan forestille mig skal kunne fungere og hun vil blive glad for det.
En anden ting jeg vil høre dig om er hendes mælk- og madindtag. Pt drikker hun mellem 500-750 hver dag og spiser 3 måltider. Dog er det sjældent at hun har appetit til aftensmaden, men jeg serverer den altid.
Nu når hun snart er 7 måneder er det så okay at hun kun kan spise højst 3 måltider? Hvor meget skal jeg gå op i de måltider, altså fordi det er som sagt ikke altid at hun gider spise, det afhænger meget af humør osv.... Jeg har lagt mærke til at hun vil meget gerne selv, så jeg har en idé om at når hun kan sidde med f.eks. rughapser o.lign. selv vil hun gerne, så det ser jeg frem til.
Nu når hun er snart 7 måneder, hvad kan hun så selv sidde med. Hun er glad for babykiks (får kun en om dagen). Har prøvet med banan, men ingen interesse.
Med venlig hilsen
Dorthe
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.