Svar: Ammeproblem, mindre mælk?
Jeg tror bestemt ikke at du gør noget forkert:o) Og et stort tillykke med ham.
Din søn er kun 14 dage gammel og mælken skal stadig indstille sig på hans behov. Det er normalt at have mindre mælk om aftenen, mælkemængden er altid større om morgenen og om formiddagen, hvorfor du på et tidspunkt vil kunne fornemme at brysterne virker mere spændte og fyldte på dette tidspunkt.
Hvis du ønsker at øge din mælkeproduktion, så er det vigtigt at amme hyppigt. Det vil sige at du ed fordel kan amme hver 2 time i stedet for hver 4 time. Det kan du f.eks. gre om formiddagen, hvor du har mere mælk.
Det kan også være en god idé at amme om natten, da du om natten producerer mere mælkestimulerende hormon. Derudover vil det være godt at du skiftede imellem de forskellige ammestillinger, altså både ammer i den traditionelle stilling samt i tvillingestilling og også ligger ned og ammer.
Sørg også for at hvile dig i løbet af dagen. Udnyt tiden, ...
... hvor han sover. Husk også at få noget at spise og rigeligt at drikke dagen igennem. Som mor er man ofte tilbøjelig til at hele formiddagen går med amning, skiftning og nussen med den lille og pludselig er klokke 12.30 og du har glemt dig selv. Det dur ikke!
En del mødre har glæde af at drikke Amme-te som kan købes i forskellige helsekostforretninger og du kan også drikke en maltøl/mørk hvidtøl dgl (et glas formiddag og et glas aften).

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du lægger til så am fra den ene side og lad ham spise sig mæt der. Derefter til byder du ham toppen fra den anden side. Næste gang du ammer så begynder du på den side, hvor han har taget toppen, lader ham spise godt der og tilbyder ham så toppen fra den anden siden osv. Hvis han falder i søvn undervejs kan du evt. vække ham ved at skifte ham imellem de to sider. Er han ikke interesseret i toppen fra den ene side efter amning, så er det i orden. Det er kun et tilbud til ham.
Fortsat held og lykke
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.