Svar: Er det noget vi skal trappe ned, så hans formiddagslur ikke er så lang?
Kære Tine
Jeg har fuld forståelse for at I gerne vil have lidt voksentid sammen og det lyder heller ikke som om det er 'godnat og sov godt ' I bruger, snarere det jeg kalder se-til-metoden og det er helt fint.
I forhold til jeres drengs alder, så tænker jeg at han måske skal til at sove lidt mindre i løbet af dagen. Kunne det ikke lade sig gøre at han fortsat kom ud og fik sin formiddagslur, men at han så blev vækket efter en times tid og at han så derudover kom til at sove lidt tidligere til middag - f.eks blev puttet igen allerede kl. 13.
Jeg tror jeres dreng vægring mod at skulle sove både hænger sammen med hans alder, separationsfase osv. og her er se-til-metoden rigtig god og det lyder fint det I gør. Men derudover tænker jeg at hans søvn om dagen skal afkortes og flyttes lidt, så den time han vægrer sig mod at sove om aftenen, bliver afkortet om dagen.
En plan kunne se således ...
... ud:
Formiddagslur mellem 9.30 og 10.30 (vækkes, hvis ikke han vågner af sig selv)
Middagslur mellem kl. 13-15 (skal heller ikke sove længere tid her, kl. 16 er sent, hvis I gerne vil have ham i seng allerede 19.30.
Så sammenlagt går han fra 4 til 3 timer i løbet af dagen og tiderne er flyttet lidt. Jeg ved godt du skriver at han bliver overgearet, men overgange er altid svære og I vil sandsynligvis opleve lidt det samme når han begynder at skulle gå fra 2 til kun 1 lur i løbet af dagen. Det er svært når børns søvnvaner skal ændres.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn er mellem 12-18 måneder før de kan nøjes med en lidt længere middagslur, så det tror jeg umiddelbart ikke er endnu:o)
Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Tingene hænger jo sammen, så når det ene ændres, så har det nogle gange god indflydelse på det andet, så det ikke tager 2½ time at få ham til at sove:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.