Svar: Er det noget vi skal trappe ned, så hans formiddagslur ikke er så lang?
Kære Tine
Jeg har fuld forståelse for at I gerne vil have lidt voksentid sammen og det lyder heller ikke som om det er 'godnat og sov godt ' I bruger, snarere det jeg kalder se-til-metoden og det er helt fint.
I forhold til jeres drengs alder, så tænker jeg at han måske skal til at sove lidt mindre i løbet af dagen. Kunne det ikke lade sig gøre at han fortsat kom ud og fik sin formiddagslur, men at han så blev vækket efter en times tid og at han så derudover kom til at sove lidt tidligere til middag - f.eks blev puttet igen allerede kl. 13.
Jeg tror jeres dreng vægring mod at skulle sove både hænger sammen med hans alder, separationsfase osv. og her er se-til-metoden rigtig god og det lyder fint det I gør. Men derudover tænker jeg at hans søvn om dagen skal afkortes og flyttes lidt, så den time han vægrer sig mod at sove om aftenen, bliver afkortet om dagen.
En plan kunne se således ...
... ud:
Formiddagslur mellem 9.30 og 10.30 (vækkes, hvis ikke han vågner af sig selv)
Middagslur mellem kl. 13-15 (skal heller ikke sove længere tid her, kl. 16 er sent, hvis I gerne vil have ham i seng allerede 19.30.
Så sammenlagt går han fra 4 til 3 timer i løbet af dagen og tiderne er flyttet lidt. Jeg ved godt du skriver at han bliver overgearet, men overgange er altid svære og I vil sandsynligvis opleve lidt det samme når han begynder at skulle gå fra 2 til kun 1 lur i løbet af dagen. Det er svært når børns søvnvaner skal ændres.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn er mellem 12-18 måneder før de kan nøjes med en lidt længere middagslur, så det tror jeg umiddelbart ikke er endnu:o)
Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Tingene hænger jo sammen, så når det ene ændres, så har det nogle gange god indflydelse på det andet, så det ikke tager 2½ time at få ham til at sove:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder