Brev:
Sovning
Kære Helen
Jeg har en søn på 9,5 måned som er født 3 ½ uge for tidligt. Han er en mild og nysgerrig lille gut, men har alle dage været MEGET mor-dårlig og tryghedssøgende (som jeg selv er/har været). Han sidder selv men kravler endnu ikke. Han får almindelig mad om dagen og er lige startet i dagpleje og det går helt ok. Jeg ammer ham kun i søvn om aftenen.
Han har fra første dag sovet ved siden af mig og er faldet i søvn ved brystet. Om dagen sover han uden problemer i sin barnevogn. Han "vågner" flere gange om natten og vil have bryst - som jo også er inden for række vidde. Jeg har indtryk af at det kun er for tryghed at han vågner da han ikke dier særlig intenst.
Jeg planlægger at stoppe med at amme om 1 måneds tid og har derfor brug for hjælp til at få ham til at sove på den tryggeste måde. Jeg vil gerne med tiden have ham over i egen seng. Vi har fast ritual om aftenen.
Jeg har prøvet at tage ham fra inden ...
... han sover helt, men han vågner med et skrig når jeg ligger ham og er slet ikke til at berolige igen. Jeg har også prøvet 1-3-5-7 minutters metoden, men han bliver alt for ulykkelig. Jeg har prøvet bare at sidde ved siden af hans seng indtil han sover - men nej. Enkelte gange er han faldet i søvn i midten af os uden bryst, men han skulle jo helst lære selv at falde i søvn.
Det er ligeledes lykkes mig at bære ham over senere i hans seng hvor han så vågner efter et par timer, men jeg synes at det er synd at han vågner et andet sted end hvor han er lagt.
Vi gør i øjeblikket det at han ligger i min side af vores seng, så vi også har kontakt med hinanden. Men når nummer 2 skal på banen duer det jo ikke.
Hvad gør jeg for at få en lille tryghedsnarkoman til at sove bedre? Skal jeg vente til han bliver større med at flytte ham eller er det bedst at gøre det i forbindelse med at jeg stopper amningen?
Med venlig hilsen
Sarah
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder