Svar: Roderi i skemad, mælk og søvn
Kære Jane
Først en vigtig ting. Laktulose har intet med laktose at gøre. Det er der fejlagtigt mange som tror, men det er to vidt forskellige ting og du kan så vidt jeg er orienteret uden problemer give din datter laktulose, også selvom hun ikke tåler mælkesukker.
Det er meget vigtigt at du sørger for at holde hendes mave igang, da det netop har stor betydning for hendes lyst til at spise. Man kan sige at det er okay at din datters appetit svinger, men det er ikke okay, hvis det skyldes forstoppelse - så maven skal fungere ellers påvirkes hendes trivsel for meget.
Så jeg vil foreslå at I giver laktulose og er du i tvivl så spørg din læge:o)
Derudover tænker jeg at jeres datter drikker ca 500-550 ml Nutramigen og derudover også vælling som måske er 200ml og det lyder helt okay. Hun får sit mælkebehov og sit jernbehov fint dækket.
Jeg tænker dog at I skal overveje om det er en god idé at give Nutramigen 2, om I ikke skulle gå tilbage til ...
... nr. 1. For det første skal I være sikre på at type 2 er fuldgyldig, det skulle meget gerne stå på bøtten. Hvis der står at det er en tilskudblanding, så kan det sidestilles med vælling og så bør hun ikke få så meget af det - max 2 flasker dagligt (incl. en flaske vælling).
Derudover så er det sådan at type 2 kan mætte mere end type 1 og derfor godt betyde noget for jeres datters indtag og lyst til at spise. Måske skyldes forandringen at I netop er skiftet fra type 1 til 2 og jeg anbefaler jer altså umiddelbart at gå tilbage til type 1 igen. Den er ernæringsmæssigt ligeså fin og børn som trives på type 1 behøver slet ikke type 2.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeres plan for dagen ser faktisk fin ud også hvad tidspunkter for skemad angår. Den største ændring for jer er at skifte erstatning og hvis I gør det så vil hun måske kunne drikke lidt mere. Samtidig skal I sørge for at holde hendes mave igang, så det ikke er forstoppelsen som er problemet.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.