Svar: Roderi i skemad, mælk og søvn
Kære Jane
Først en vigtig ting. Laktulose har intet med laktose at gøre. Det er der fejlagtigt mange som tror, men det er to vidt forskellige ting og du kan så vidt jeg er orienteret uden problemer give din datter laktulose, også selvom hun ikke tåler mælkesukker.
Det er meget vigtigt at du sørger for at holde hendes mave igang, da det netop har stor betydning for hendes lyst til at spise. Man kan sige at det er okay at din datters appetit svinger, men det er ikke okay, hvis det skyldes forstoppelse - så maven skal fungere ellers påvirkes hendes trivsel for meget.
Så jeg vil foreslå at I giver laktulose og er du i tvivl så spørg din læge:o)
Derudover tænker jeg at jeres datter drikker ca 500-550 ml Nutramigen og derudover også vælling som måske er 200ml og det lyder helt okay. Hun får sit mælkebehov og sit jernbehov fint dækket.
Jeg tænker dog at I skal overveje om det er en god idé at give Nutramigen 2, om I ikke skulle gå tilbage til ...
... nr. 1. For det første skal I være sikre på at type 2 er fuldgyldig, det skulle meget gerne stå på bøtten. Hvis der står at det er en tilskudblanding, så kan det sidestilles med vælling og så bør hun ikke få så meget af det - max 2 flasker dagligt (incl. en flaske vælling).
Derudover så er det sådan at type 2 kan mætte mere end type 1 og derfor godt betyde noget for jeres datters indtag og lyst til at spise. Måske skyldes forandringen at I netop er skiftet fra type 1 til 2 og jeg anbefaler jer altså umiddelbart at gå tilbage til type 1 igen. Den er ernæringsmæssigt ligeså fin og børn som trives på type 1 behøver slet ikke type 2.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeres plan for dagen ser faktisk fin ud også hvad tidspunkter for skemad angår. Den største ændring for jer er at skifte erstatning og hvis I gør det så vil hun måske kunne drikke lidt mere. Samtidig skal I sørge for at holde hendes mave igang, så det ikke er forstoppelsen som er problemet.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.