Annonce

Annonce

Svar: Søvnproblemer - 3 mdr.


2. maj 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Louise

Der sker rigtig mange ting med børn i 3 måneders alderen og en del forældre får tit lyst til, som du også nævner, at give deres barn noget skemad, men det er højst sandsynligt ikke det, der er nødvendigt og du bør ikke begynde før Marie er blevet 4 måneder.

Jeg tænker at Marie nu er blevet så stor at hun for det første godt kan have behov for at få din mælkeproduktion sat op og derfor er det vigtigt at du lægger hende til så meget som overhovedet muligt, - jo hyppigere hun spiser, jo mere mælk producerer du. Hvis du tænker at dette er forsøgt uden held og du gerne vil supplere hende med noget ekstra for at se om hun sover bedre, så kan du også gøre det, - men det skal så være en flaske modermælkserstatning.

Derudover så er Marie så stor nu at hun oplever meget mere af verden og også følger meget mere med end hun gjorde tidligere. Hun kan se længere, hun begynder helt klart at skelne imellem om det er mor og far hun kender eller om det er fremmede, som kommer i nærheden, hun drejer meget mere bevidst hovedet efter lys og lyd og er i det hele taget meget mere optaget af verden omkring sig end I tidligere har oplevet.

Motorisk udvikler hun sig også. Hun har sandsynligvis opdaget sine hænder, putter dem mere i munden. Måske er hun også begyndt at strække sig lidt efter tingene og prøver at trille lidt om på siden osv.

Det hele giver ...


Annonce

... hende en masse stimuli og gør også at hun på den ene side bliver rigtig træt og på den anden side i kan falde til ro, fordi hun så gerne vil følge med i det hele. Det er som sagt en udviklingsfase, et 'tigerspring' som nogen kalder det og derfor helt normalt.

Bl.a. derfor synes jeg også at din datter gerne må blive ammet i søvn og jeg tænker at det i løbet af dagen måske kan hjælpe hende at du lægger dig med hende og lader hende amme sig i søvn. Nedrullede gardiner i soveværelset vil sandsynligvis hjælpe hende med at holde fokus på det, det drejer sig om og få hende til at slappe af. Lad hende sove på din seng, men sørg for at hun ikke kan trille ned fra sengen. Du kan overveje om du skal gøre det samme om aftenen i en periode og så først flytte hende til egen seng, når du selv går i seng og efter du så har ammet hende en anden gang.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg ved godt at dette er lige modsat det I har forsøgt de sidste 10 dage, men jeg tror ikke det er tidspunktet at I skal lære hende at falde i søvn uden brystet og hendes øgede pylren du oplever kan godt være en reaktion på at du er ved at "trække brystet mere til dig", som du selv er inde på. Hun er stadig bare et lille myr og hun har rigtig meget behov for nærhed og tryghed i øjeblikket, netop fordi hun er igang med et udviklingsspring.

Rigtig meget held og lykke fortsat, håber du kan bruge mine tanker lidt videre:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Morgenmad og børn

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.

Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine altid venlige svar - de giver os noget at tænke over - og lidt ro til det bekymrede moderhjerte ...

Mor til Magnus 15 måneder


Annonce