Brev:
Søvn, rejser sig, spise med gaffel mm.
Hej Helen
Selma er på banen igen:-) og som sædvanlig drejer det sig om hendes søvn.
Efter hun er begyndt at rejser sig op og kravle, er det gået helt galt for hende når hun kommer i seng. Jeg ved du siger der følger uro med alt det hun pludselig kan, men hun er altså begyndt at rejse sig op i sengen når hun vågner. Så står hun op og græder, og vil nogen gange ikke ligges ned igen. Men ofte kan vi dog ligge hende og hun falder i søvn. Tror du dette er en fase eller?
Jeg er så bange for, at hun skal ryge ud af sengen. Ja, og så synes jeg da det er synd for hende, at hun nu har endnu mere uro, når hun burde sove. Jeg har faktisk overvejet om jeg skulle ligge hende i en sovesele.
Jeg har også overvejet, om jeg skulle ligge en periode inde ved hende, og prøve at 'fange' hende inden hun vågner helt op og kommer op at stå, og give hende sutten eller hvad det måtte være. Så hun evt kunne lære, at man ikke skal vågne hele tiden. Jeg ved ikke om det vil virke. Det er en metode hun nævner i bogen sov igennem - uden gråd' til at lære børn at sove til middag. Så jeg tænker metoden også kan bruges til natten?!
Vi har stadig fast rutine til natten. Far ligger hende også til ro nu. Det kunne han ikke før, der var det kun mig der ...
... duede. Det har heldigvis taget lidt af tyngden fra mig men altså det går ikke meget bedre. Hun sover først rigtig godt, når jeg tager hende med ind til os ved midnatstid.
Ang. mad går det vist helt fint. hun spiser det meste men jeg kan ikke finde ud af, hvornår jeg skal begynde at trappe ud af mælk. Hun får erstatning 3 gange om dagen men når hun blir et år, skal det vel være slut? Min egen sundhedsplejerske så helt forkert ud i ansigtet, da jeg fortalte, at Selma får en flaske om morgenen, når hun vågner, hun mente det var 'lidt uden for normen'?! Jeg er begyndt at introducere mælkeprodukter som a-38 og overvejer at give smagsprøver på kop, men hvornår og hvordan skal jeg slutte med erstatningen?
Og hvordan med at spise selv? hvornår er de klar til det? Skal jeg begynde at stikke en gaffel i hånden på hende? hun er god til at tage hapsere og lignende.
Ang. motorik, er hun som skrevet begyndt at kravle og det går rigtig godt. Hun rejser sig og er i det hele taget med fysisk aktiv (så hvorfor hulen blatter hun ikke bare i dyb søvn om aftenen....). hvornår kan vi begynde at 'gå' lidt med hende. Hun er ikke så meget for endnu, at blive holdt i hænderne for at trippe lidt fremad? Er det for tidligt endnu?
Venligst
Anja og Selma
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.