Svar: Temperament og udvikling
Kære Marianne
Med hensyn til temperament, så bliver rigtigt mange forældre overraskede når deres børn pludselig begynder at vise temperament og egen vilje og det sker ofte i 8-10 måneders alderen. Man kan som forældre stå helt paralyseret og bare kigge på ens lille skat og tænke 'hvad i alverden foregår der, hvem er den lille dreng' fordi han simpelthen kan blive så gal og ked af det, som man ikke har set det før.
Det hører alderen til og selvom det kan virke hårdt, så er det jo egenlig et godt tegn, at han er ved at udvikle mere selvstændighed. Det handler bla. om at han nu godt ved at der er forskel på mor og mad f.eks. eller at han ved at lukke munden sammen for skeen får skabt en opmærksomhed omkring sig selv - og hvem vil ikke gerne være i centrum? :o)
Børn prøver grænser og det gør de jo fordi det er vigtigt at lære hvordan man opfører sig - vi kan jo ikke rende rundt som vilde og gøre som det passer os. Derfor er du også nødt til at sætte nogle grænser nogle gange og derfor vil du også opleve at han nogle gange bliver rigtigt ked af det, når tingene ikke går lige efter hans hoved. Det at blive frustreret er jo også en følelse som han skal ...
... lære at tackle.
Men igen en balance, for han er jo stadig ikke så gammel så det er også begrænset hvor meget du kan forklare, hvor meget du kan opdrage.
Temperament er ofte en rigtig god ting, når det netop handler om at komme frem i verden. Det gør ikke noget at han bliver lidt sur, når han ikke kan få fat i legetøjet, netop det er ofte med til at få ham til at bevæge sig og så pludselig lykkes det for ham.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I må gerne hjælpe ham op i kravlestilling. I skal ikke flytte hans hænder og ben, men hjælp ham med at vugge frem og tilbage igen og igen, da det er fra vuggende stilling at han begynder at kravle og finde ud af at komme frem.
Nu ved jeg jo ikke hvordan I bor, men måske har I have og mulighed for at sætte en babygynge op i haven. Måske kan I også have den indendøre. Det er ikke en hoppegynge, men en rigtig babygynge af den slags hvor barnet sidder i en stol og gynger frem og tilbage. Det at blive gynget stimulerer balancen og virker derfor positivt på motorikken og så vil han sikkert synes det er rigtig skægt.
Masser af luftture i jeres arme, 'flyve' fra den ene til den anden osv. er også en rigtig god idé.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.