Annonce

Annonce

Svar: Narkosegas og graviditet


29. april 2007

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Camilla

Det er desværre et område som jeg ikke ved så meget om og jeg tænker at du må prøve at spørge egen læge eller måske kan du kontakte arbejdstilsynet. Du kan prøve på deres hjemmeside, hvor du kan søge på 'narkosegasser' og du kan også prøve at se om du kan finde noget på den hjemmeside der hedder www.bar-web.dk.

Jeg har valgt at lægge dit spørgsmål på hjemmesiden, så hvis nogen kender til dette område og henvender sig, så skal jeg give besked videre til dig:o)

Når det er sagt, så tænker jeg dog at steder som arbejder med operationer og det at lægge folk i narkose, normalt jo har et specielt udluftningssystem. Der er helt specielle regler for ventilationsforhold, som skal være i orden, netop fordi man skal minimere risikoen for at indånde narkosegasser.

Jeg kan som udgangspunkt ikke forestille mig at det ville være skadeligt at stå med patienter en gang om ugen, da det trods alt må være begrænset hvor stor en mængde der udåndes og kan overføres til dig, men igen så ved jeg ikke nok om det - desværre, og du må for en sikkerhedsskyld forhøre dig andre steder. Du kunne jo også spørge din arbejdsgiver eller en kollega om de ved, hvorvidt I på arbejdsstedet har specielle retningslinier for gravide - det er nok ikke første gang de står i den situation, tænker jeg?

Hvis du selv finder ud af noget, så er du naturligvis velkommen til at skrive igen, så kan jeg og andre også blive ...


Annonce

... klogere.

Tak for dine pæne ord omkring min tv-optræden, jeg er glad for at høre at du syntes jeg gjorde det godt:o)

BEMÆRKNING:
Har den 1.maj 2007 modtaget følgende tilbagemelding fra Camilla:

Hej igen

Jeg ville bare sige tak for at du prøvede at besvare mit spørgsmål. Jeg har tjekket lidt rundt på nettet og det mest saglige og troværdige jeg kunne finde var på arbejdstilsynets hjemmeside www.at.dk.

Informationen ligget under det der hedder At-vejledninger A. 1. 8 gravides og ammendes arbejdsmiljø. Pointen i teksten er at narkosegasser som udgangspunkt betragtes som værende skadelige når man er gravid. Man skal dog stadig se situationen udfra, hvor stor en påvirkning der er.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Tænker bare at det er lidt sjovt, at der ikke findes mere info om emnet, da man kan tænke sig, at det er en større del af kvinder i den fødedygtige alder der arbejder indenfor brancher, hvor man benytter anæstesigas.

Men endnu engang tak for hjælpen

Knus fra Camilla

Den 16. august 2007 modtaget yderligere:

Ang. mit spørgsmål om graviditet og narkosegas sendte min læge mig videre til arbejdsmedicinsk klinik på sygehuset hvor jeg bor og vi havde en længere samtale om min situation. Hendes konklusion på emnet var at jeg på ingen måde skulle deltage i operationer fra det tidspunkt vi begynder at prøve på nr. 2, da hun simpelthen ikke kunne garantere for at det ikke var skadeligt for fostret.

God information for andre:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce