Annonce

Annonce

Svar: Putning - 14 mdr.


27. april 2007

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Det lyder bestemt som om at Nanna er en meget tryghedssøgende lille pige. Hun har rigtig meget brug for at vide at I er der og hun har brug for at I sidder hos hende. Det lyder umiddelbart som om det ikke er nok for hende at kunne se jer og høre jer - I skal helst være i fysisk kontakt.

Umiddelbart er der jo intet i vejen for at sidde hos hende og holde hende i hånden og slet ikke hvis hun så falder i søvn i løbet af 10 minutter. Det er langt at foretrække fremfor at lade hende græde sig i søvn, - hun bliver jo netop bange og ulykkelig hvis I ikke er der, så at forlade hende og lade hende selv falde i søvn af udmattelse og gråd - det synes jeg er umenneskeligt.

Hendes natlige uro tænker jeg hører sammen med at hun har en motorisk uro i kroppen. Det er helt normalt og hænger sammen med at der sker så meget med hende fysisk i øjeblikket. Hendes gråd og opvågninger hænger sammen med at hun oplever mere i løbet af dagen, skal bearbejde flere ting og derfor drømmer mere, men hendes problemer med at lade roen falde over sig hænger sammen med at hun også udvikler sig fysisk.

Det er vigtigt at få hende til at slappe helt af både mentalt og fysisk. Berøring er altid en god ting, at blive strøjet over ryggen eller maven, at blive masseret let under fødderne eller få en mere rigtig massage kan få kroppen til at slappe helt af. Nogle børn vil have stor gavn af at lytte til musik eller en historie og måske vil netop dette hjælpe jeres datter til at vide at hun ikke er alene, selvom I går kortvarigt - så der ikke er helt stille i rummet.

Det hjælper også kroppen til at finde ro, hvis man får lidt varmt at drikke inden man skal sove - i forhold til hendes tænder så skal man jo passe på med mælk lige inden sengetid, men det hjælper nogle børn i en periode og naturligvis skal perioden være kortvarig, så tænderne ikke tager skade.

At gøre dynen lidt lun ved f.eks. at ...


Annonce

... komme et varmtæppe under dynen og fjerne det igen inden hun skal i seng kan nogle børn også synes er rart. Og så er det naturligvis vigtigt at hun har en dyne som putter hende godt - en juniordyne.

Det er rigtig godt at I lader hende selv finde sutten i søvne og godt at det også lykkes hende. Du skriver at hun mosler rundt med lukkede øjne og således mere eller mindre i søvne og jeg tænker at det er vigtigt at hun kommer på sit eget værelse. Der må også være noget forstyrrende for jer alle i at I sover sammen. Derfor tænker jeg at det vil være godt at lære hende at sove på eget værelse, så hun er tryg ved det. Tilgengæld skal hun have lov til at komme ind til jer, hvis hun hen på morgenstunden vågner af en drøm.

Jeg synes også I skal overveje hvor meget hun sover om dagen. Jeg kan ikke ud af dit brev se hvordan dagsrytmen er, men jeg tænker at det vil være 'det normale' at hun kun sover en lur dagligt. Samtidig tænker jeg også at du skriver at I putter hende og forventer at hun sover fra kl. 19-06... måske er det for meget at forvente, måske skal hun først puttes kl. 20 - igen afhænger det af dagsrytmen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker også at I skal prøve at skelne hendes gråd fra hinanden. Er det utryghed og angst, så skal I naturligvis være der, men er der tale om at hun 'bare' har svært ved at overgive sig til søvnen og således kan finde roen når hun lige har brokket sig lidt, så er det naturligvis okay at lade hende være.

Jeg tænker at tiden arbejder for jer og at det er vigtigt at I giver hende tryghed, hvis det er det hun beder om lige i øjeblikket. Jeg er ikke tilhænger af bare at lade hende græde og selvom I vælger at gå for at give hende ro og mulighed for at falde til ro selv, så skal I ikke være væk i mere end 3 minutter af gangen.

Jeg ved ikke hvor meget jeg kan hjælpe jer videre. Jeg håber at mine tanker kan bruges lidt videre frem. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce