Svar: Krav til egen læge?
Kære Anna
Hvis du er utilfreds med din læge har du ret til at vælge en anden læge. Man kan med hensyn til læger vælge at høre til gruppe 1 eller til gruppe 2.
Gruppe 1-sikrede vælger blandt de læger, der har åbent for tilgang, normalt inden for en afstand af ti km. fra det sted, hvor man bor. Kommunen kan oplyse om, hvilke læger man kan vælge imellem. Får kommunen besked senest den 15. i måneden, træder lægeskiftet i kraft fra begyndelsen af den efterfølgende måned. Man kan så tidligst skifte læge igen efter seks måneder. Det kan nogle gange være en god idé at vælge et lægehus, hvor der er flere læger ansat, så har man mulighed for at få tid hos en anden.
Gruppe-2 sikrede vælger ikke fast læge, men kan frit henvende sig til en praktiserende læge efter eget valg. Men skal til gengæld betale en del af honoraret selv.
Hvis ...
... du vil skifte læge eller sygesikringsgruppe, skal du henvende dig til Folkeregistret.
Med hensyn til speciallæger så er det sådan at man som gruppe 1-sikret skal have en henvisning til speciallæge fra sin egen læge. Det gælder dog ikke til øre-/næse-/halslæger og øjenlæger, hvor man kan bestille tid uden henvisning.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Gruppe 2-sikrede behøver ingen henvisning til speciallæge og kan frit vælge speciallæge. Til gengæld skal en del af honoraret igen betales af patienten selv.
Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Og derudover vil jeg sige, at du da bør fortælle din læge at du har brug for at blive tage alvorligt og at du er bekymret for din datter. Du skriver jo at din læge er sød og det lyder som om I umiddelbart har en god kontakt og derfor tænker jeg også at I er nødt til at tale om det.
Rigtig meget held og lykke :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Barnevogn
Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.
Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?
Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.