Annonce

Annonce

Svar: Opdragelse af mine to drenge


23. april 2007

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære mor

Jeg kan godt ud af dit brev se at det er rigtig svært for jer at finde ud af, hvordan I skal tackle jeres to meget aktive drenge. Selvom man elsker sine børn utrolig højt og vil dem det bedste, så kan man jo godt nogle gange stå i situationer, som gør at man har brug for råd og vejledning.

Der er ikke tvivl om at det er nogle dejlige livsglade drenge i har og selvom de ofte skændes, så holder de sandsynligvis også meget af hinanden og vil beskytte hinanden og holde sammen, hvis andre udefra blander sig i deres opførsel.

Jeres bør er aktive og og reagerer nok meget normalt ud fra at de allerede har oplevet mange ting. Det kan være at hverdagen generelt har været lidt stresset, mor har været sygemeldt, I er flyttet osv. og de har måske svært ved helt at finde ud af, hvordan de skal agere. Samtidig har de også en alder, hvor det stadig er begrænset hvor meget de rent sprogligt kan udtrykke sig og derfor vil en del af deres frustrationer bliver udtrykt i gråd, skrig, ved at slå osv.

Jeres drenge skal lære hvad der er hensigtsmæssigt og hvad der er mindre hensigtsmæssigt og de er stadig meget impulsstyrede og nysgerrige på livet, derfor kan I heller ikke regne med at I kan bede en 3 årig om at blive hvor han er - han er nysgerrig og lysten til at undersøge får ham til at gå. Det er ikke for at være ond og være uartig - det er fordi han ikke er ældre end han er.

Jeg får fornemmelsen af at jeres drenge måske nogle gange bliver misforstået, og de føler de måske også selv at de bliver. Jeg forestiller mig at I tit oplever at de får vredesudbrud, når de ikke får deres ønsker opfyldt, hvilket de jo skal lære at beherske, men det kræver øvelse og voksne omkring sig, der guider dem og hjælper med at sætte ord på, viser dem at I forstår det.

Prøv at hjælpe jeres dreng med at aflede, når I fornemmer at der er 'optræk til ballade'. ...


Annonce

... Prøv at komme dem i forekøbet, så hver gang de viser tegn til at blive uenige, så vis den hvordan man kan nå til enighed, hjælp med at mægle, og hjælp også nogle gange ved at aflede dem, få dem til at tænke på noget andet.

Det betyder ikke at I skal give efter for alle deres ønsker, men overvej hvornår I siger nej og hvorfor (nogle gange handler det om at vi voksne selv er trætte) og hold så fast i det nej I har overvejet. Sæt ord på og forklar at I godt ved hvad de vil og forklar så hvorfor det ikke kan lade sig gøre, giv alternative muligheder osv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I er nødt til at sige til jer selv at konflikter kan ikke undgås og det er okay at I får konflikter i hverdagen, da konflikter også er med til at udvikle os, de er en del af livet. Man kommer dog altid bedst ud af en konflikt ved at lytte til hinanden og derfor er det bedste I kan gøre i forhold til jeres drenge, at forsøge at lytte til dem. Find ud af hvad det er de vil, hvorfor gør de ikke som I siger - hvad vil de i stedet for. Hvis man lytter så kan man nogle gange godt nå frem til en fælles løsning. Når man viser børn at man forstår dem og det viser man netop ved at sige det man tror de føler højt, så føler de sig lyttet til og så klinker adrenalinen af og de bliver mere rolige.

Tilsidst vil jeg sige at det lyder som om at I har brug for mere hjælp end jeg kan give jer over en mail og jeg vil foreslå jer at kontakte familieteamet i den kommune I bor. I kan ringe til kommunens PPR afdeling (pædagogisk psykologisk rådgivning) og tale med f.eks. en familievejleder. Hvis I slår op på kommunens hjemmeside, så finder I telefonnumre osv. Selvom man er tilflytter, så har man stadig ret til hjælp og som du selv skriver "det her ender galt, hvis vi ikke får hjælp" så det skal du bede om, hvor I bor.

Rigtig meget held og lykke til jer alle fire fremover. Håber I kan bruge mine tanker lidt videre:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

22. november 2024 | Opdragelse | 3 år

Fysisk reagerende 3 årig

Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Sure morgener - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....

Læs hele brevet og Helens svar


17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Flytning - 2.5 år

Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.

Afvisende overfor mor

Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce