Svar: Nattergal
Kære Rikke
Som udgangspunkt så synes jeg det ville være en god idé at få tjekket jeres datters ører og i det hele taget lige få hende set på af en læge, så du er helt sikker på at det ikke er fordi hun har ondt, at hun vågner med skrig så hyppigt natten igennem.
Når det så er udelukket, så kan det sagtens handle om hendes alder. Du skriver at hun motorisk er igang med et udviklingsspring og når børn har disse spring så påvirkes nattesøvnen også. Det at hun øver sig motorisk om dagen gør også at hun øver sig om natten og at hun har en fysisk uro i kroppen. Derfor er det rigtig godt at I forsøger at berolige hende ved at lægge hånd på, vippe hende, nogle gange tage hende op hvis det er nødvendigt, nogle gange skal man bare hjælpe hende med at skifte stilling og så kan hun sove videre igen.
Hvorvidt man skal lade hende være og forsøge at komme videre i søvnen eller om man skal ...
... hjælpe afhænger meget af situationen. Børn kan godt i søvne sige lyde, smage, småklynke, sutte osv og kan virke som om at de har brug for at komme op. Men det hele er i søvne og derfor kan man nogle gange godt lidt trække tiden lidt og se om hun selv kan komme videre i søvnen.
Andre gange så kan hun ikke selv, hun vågner fordi hun har fået sig placeret i en dum stilling, fordi hun drømmer og så er hun oprigtigt ked af det, når hun vågner og her har hun naturligvis brug for at man tager hende op, trøster hende og hjælper hende med at sove videre.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der findes således ikke nogen fast opskrift og både din mand og du har ret. Nogle gange skal hun have lov til selv at komme videre i søvnen, andre gange har hun brug for hjælp, brug for trøst og et barn som er ulykkeligt skal altid trøstes, skal ikke ligge alene.
Rigtig meget held og lykke, håber at mine tanker hjælper jer lidt videre:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.