Brev:
For tidligt født (nu 2½ år) og dårlige spisevaner
Min datter, Emma, er nu ca. 2½ år gammel. Hun blev født ca. 7-8 uger for tidligt og vejede ved fødslen 1960 gram og målte 44 cm. Hun har stor set altid haft problemer omkring sin mad og spisevaner.
Da hun var spæd fik hun Nutramigen pga. allergi (ikke påvist hos Emma, men hos mor og far). Meget tidligt begyndte hun at afvise sin flaske og skreg når den kom i nærheden af hende. Først da hun fik vælling i flasken (Bauvais majsvælling med pære og banan) ville hun spise igen.
Hun har så siden (som hun blev ældre) fået forskellig grød og mos. Selv om vi selv har lavet mad fra bunden til hende og most/blendet - har hun altid været gladest på "fædigmad" på glas - og kun finpureret, dvs, glasmad beregnet til børn på 4-6 mdr. Rugbrød og mad der skal tygges eller grov-most med lidt klumper i (majs, ris, ærter mv.) er hun ikke glad for. Hun spiser det simpelthen ikke. Hun suger ligesom det purerede fra og gemmer resten i kinderne. Det samme gælder med rugbrød. Hun tygger og tygger, men synker det ikke - gemmer det i stedet i kinderne.
Dagplejen har det samme problem. Hun er meget meget længe om at spise. Sådan er det stadig nu, hvor hun er 2½ år gammel. Hun har ikke den store interesse i det mad vi spiser og vil helst kun ...
... spise, hvis vi mader hende med ske. Hun har dog selv en ske i hånden og kan godt spise nogenlunde - men det bliver bare ikke til noget. Hun tager et par skefulde og skubber så tallerkenen væk og siger "mig er færdig".
Vi har prøvet kun at lade hende spise selv. Det vil sige sætte tallerkenen på bordet med ske og gaffel. Selv spise. Hvis ikke hun ville have det, så væk med tallerkenen igen. Hun bliver sulten i løbet af dagen. Men hun kan ligesom ikke kontrollere det. Hun bliver rent ud sagt eddike-sur, når hun bliver oversulten, og så er hun på det tidspunkt slet ikke til at få noget som helst mad i.
Hun får af og til stadig en flaske med vælling inden sovetid - men ikke hver dag mere. Men det er jo svært at have et så stort barn med nogen steder, og så skal have specialkost med alle steder hen. Samtidig vil jeg jo også gerne, at hun spiste almindelig mad - god og sund kost. Jeg har ikke så meget fidus til færdigretter og da slet ikke "babymad" til store børn. Gode råd modtages gerne om, hvordan vi kommer videre.
Hun har fået dispensation for at blive lidt længere i dagplejen istedt for at skulle starté i børnehave her til maj 2004 - netop på grund af spisevanerne/mangel på samme.
Med venlig hilsen
Sarah Kruuse Lund
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.