Svar: Mundsvamp?
Kære Førstegangsmor
Det kan godt være svamp din dreng har fået i munden. Hvis det er det, så skal I begge behandles, da du så også har svamp på brystet og I vil blive ved med at smitte hinanden. Du bør få lægen til at se på det.
Der kan dog også være tale om mælkebelægninger. Du kan prøve at se om du med en skumklud på en finger og lidt dansk vand kan fjerne det. Hvis det sidder fast så er det meget sandsynligt svamp. Hvis det let går væk, så kan det være mælkebelægninger. Prøv så at lægge mærke til om det kommer efter en amning eller om det også er der når din dreng f.eks. har sovet.
Derudover bliver jeg nødt til lige at nævne at du skal have skruet ned for den natamning. Nu hvor din dreng er 8 måneder gammel, så er det utrolig ...
... vigtigt at han ikke drikker så meget mælk at han ikke har lyst til anden mad. Man skal netop udnytte lysten og nysgerrigheden i den alder og tilbyde ham så meget forskelligt som overhovedet muligt - det forebygger at han bliver kræsen fremover!
Derudover skal han til at have mere familiemad. Du skal give ham kogte pastaskruer med kødsovs, indmaden af en frikadelle osv. og så må du meget gerne begynde med lidt rugbrødshapsere.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Amning 3 gange dagligt - morgen, eftermiddag og aften er passende. En ekstra er også okay, men så heller ikke mere. Om natten skal din lille dreng slet ikke have mælk - det skal indtages om dagen, så du kan godt høre at der er nogle ting I skal forsøge at ændre lidt på.
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.