Svar: Sko - 10 mdr.
Kære Vibeke
Bare fødder er altid godt, men vi er jo først lige kommet igang med foråret og jorden er fortsat lidt kold, når døre og vinduer ud til står åbne, så bliver det også hurtigt lidt fodkoldt med vinden hen over gulvet. Derfor synes jeg umiddelbart at det er lidt for køligt at lade din datter gå med bare tæer. Du kan gøre det om aftenen, hvor I hygger og der ikke er åbent ud til, men i løbet af dagen bør hun have lidt varmt om sine tæer.
Du kan købe små sutsko af skind, som har skridsikker skindsål og som sidder lidt mere fast på fødderne. Du kan dog også købe små kravlesko, som har en mere fast kappe og en skidsikker sål.
Det at lære at gå har mange faser og tager tid. Men du beskriver en pige, som rejser sig ved tingene og som således er godt igang med at øve sin balance og hun har brug for at kunne støtte på sine fødder.
Når din datter står lidt skævt, så er det måske fordi hun bruger sin lille fod som en hånd til at holde fast med. Du vil sikkert kunne se at hun krummer tæerne og også drejer ...
... lidt på foden for at holde fast med sin fod. Det er bl.a. derfor at bare tæer er at foretrække, men som sagt skal du være opmærksom på at hun ikke bliver kold.
Når I nu i løbet af den næste månedstid skal til at være mere ude, så skal du vælge et par rigtige sko til hende. De første sko skal have en blød og letbøjelig sål, så hun uden problemer kan bøje i foden, når hun går. Det skal være sådan at du kan bøje skoen imellem to fingre uden problemer. Desuden skal der være plads til tæerne i deres fulde bredde så storetåen kan pege lige frem. Endelig skal skoen sidde godt fast på foden, have en god hælkappe og en god snørelukning.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du er altså sådan lige på grænsen imellem om det skal være det ene eller det andet og det må være en opvejning af hvor meget du tror I kommer ud, hvor meget behov din datter får for at beskytte sine fødder mod kulde, skarpe genstande (sten) osv. eller om hun det næste stykke tid fortsat vil være mest indendøre.
Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre:o) Rigtig meget held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet