Brev:
Skal mor og far til Rom?
Kære Helen
Håber du kan give os lidt rådgivning. Vi har en dejlig Sebastian på 4 måneder. Han trives fint, vejede for 3 uger siden 8 kilo og var 67 cm. lang. Han er glad og 'taler' meget. Jeg har et par ting, jeg har gået og spekuleret på den sidste tid.
1. Vi er heldige, vores dreng sover igennem, kan ofte sove mellem 10 og 12 timer uden at vågne om natten. Hans madbehov (han får flaske) dækker han så med rimeligt store måltider dagen igennem. Det undrer mig dog, at han stadig efter så god en nattesøvn, synes at blive træt ofte efter fem kvarter allerede. Jeg prøver at holde ham og nogle gange kan han lige strække sig til at være vågen halvanden time eller to - men så har den sidste halve time også være det rene pjevseri.
Igennem en typisk dag sover han tre eller fire gange, mellem 1 til 1,5 time af gangen. Dvs han godt nogle gange kan nå op på 16-17 timers søvn i døgnet - er det normalt for sådan en stor dreng? Det skal siges, ...
... at han suger ekstremt meget til sig af omverdenen og er nysgerrig, når han er vågen. Faktisk synes jeg, at han de sidste 2 uger pludselig godt kan virke lidt skræmt over omgivelserne nogle gange og pludselig begynde at græde. Som om det hele bliver lidt for meget for ham. Er det normalt?
2. Vi har snakket om at min mand og jeg ville tage på en weekend til Rom uden vores dreng. Det skulle dreje sig om tre overnatninger, hvor mine forældre (som han har været rigtigt meget sammen med og som har passet ham tit) ville komme i vores hjem og passe ham. Jeg kan bare pludselig mærke, at jeg har en skidt fornemmelse i maven med hele projektet. Det jeg søger fra dig er en faglig vurdering af, hvilken effekt det har på vores dreng, hvis vi forlader ham i tre dage. En ting er moderens dårlige samvittighed, men vil vores dreng opleve det som et svigt? Jeg søger et ærligt svar:-)!
Det var vist det hele - på forhånd mange tak!
Venlig hilsen Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder