Annonce

Annonce

Svar: Overstimulering? - 2 mdr.


26. marts 2007

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Louise

Det lyder ganske rigtigt som om du har fået en fin lille pige, der er meget opmærksom på sine omgivelser og det er jo kun rigtig godt. Samtidig har hun også en alder nu, hvor hun begynder at kunne se længere og hun begynder derfor også at skelne meget mere imellem om hun er hos mor eller om hun er hos en fremmede, på samme måde som hun reagerer på om hun er hjemme eller om hun er ude f.eks. i storcenteret. At ligge under Andrea og musikuroen er også genkendelig for hende og giver hende en vis ro i modsætning til at være ude et fremmed sted.

Det betyder også at hun nogle gange ikke selv vil være i stand til at sige fra, - hun vil ligesom følge med i det hele, som om hun ikke vil gå glip af noget og her er det din opgave at hjælpe hende med at finde roen og lukke lyde og lys ude. Hun har også en alder, hvor hun har svært ved at vide og fornemme om hun egentlig er sulten eller mæt, på samme måde som det altså er svært for hende at fornemme om hun skal være vågen eller om hun er træt.

For at hjælpe hende, så vil det være rigtig godt at svøbe hende. Præcis som du også gør, når hun skal sove. Men det vil være rigtig godt at du også gør det, når hun skal spise. Det at have et klæde om sig, som holder hendes arme ind til sig, hjælper hende rent fysisk med at holde sammen på sig selv og derved kan det også hjælpe hende med at holde fokus omkring det at spise af flasken.

Mit råd er derfor at du prøver at svøbe hende på 'gammeldags svøbemanér', så du hjælper hende med at samle sig og holde fokus og få hende til at slappe af. Sid med hende i favnen, vug hende blidt og prøv så også at lægge hende fra dig stille og roligt.

Se og lyt til hendes vejrtrækning, hendes øjne. Prøv at lægge hende fra dig, når du fornemmer at ...


Annonce

... vejrtrækningen er blevet roligere, langsommere og når du kan se at hun er lige ved at falde i søvn og endnu ikke sover tungt. Stille og roligt putte hende fra din favn ned i egen seng. Stå lidt ved hende, hold dine hænder roligt på hende, så hun fornemmer at du stadig er der. Lad dine hænder have lidt vægt på hendes krop, så der er lidt tyngde, vug hende blidt imens hun ligger ned, stille og rolige, rytmiske bevægelser.

Det er vigtigt at hun ikke er for vågen alt for mange timer af gangen. For et barn på kun et par måneder så vil to timers vågenperiode ofte være nok og derfor vil det være super godt, hvis du når du giver flasken 2 gang gør det ved at svøbe og putte hende som ovenfor beskrevet.

Det lyder som om du har en rigtig fin fornemmelse for hvordan din lille pige har det og du skal endelig bare blive ved med at lytte til din moderlige intuition. Det er helt sikkert at din datter kan blive overstimuleret, fordi hun selv har svært ved at sige stop når hun bliver aktiveret og derfor er det vigtigt at du er opmærksom på tiderne og på at tingene ikke trækker for langt ud - og ulvetimen kan godt være et signal om at der er sket alt for meget i løbet af dagen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Igen er det dog rigtig fint at I svøber hende og går med hende i armene eller i barnevognen, så hun finder roen og får hjælp til at lukke lys og lyde ude. Det er super flot.

Det er også helt korrekt at give hende en flaske om aftenen og hvis du kan få hende til at spise i søvne, så vil det være helt okay - du behøver således ikke vække hende. Du kan forsøge og så må du gøre det, som virker bedst for jer alle - det er vigtigt at hun får sin mælk.

Jeg håber jeg kom igennem dine spørgsmål og fortsæt endelig alt det gode du allerede gør. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce