Svar: Overstimulering - 5 mdr.
Kære Dorthe
Det lyder som en rigtig god idé at forsøge at køre et mere fast skema. Jeg tænker at det kan være med til at give jer lidt mere overblik og hjælpe jer til at komme lidt ud, vide hvornår der er mulighed for at handle osv.
En plan for dagen med 2-3 måltider skemad og flaske kunne se således ud
Morgen 06-07: Flaske
Formiddag: Grød, evt. med lidt frugtmos, vand af kop
Sove formiddagslur - puttes måske omkring 9.30
Frokost ca kl. 12: Flaske, ellers er det her du kan give grøntsagsmos eller grød, vand af kop, når hun skal til at have 3 måltider dagligt. Hvis hun er meget ked af flasken, så kan det være udmærket at give lidt grød eller mos her, bare ikke så meget at det hele fjerner mælken:o)
Flaske at sove på og puttes til middagslur her er klokken måske 13
Sen eftermiddag, måske kl.16: evt. flaske og powernapper sikkert her
Aften, ca kl. 18: Grøntsagsmos, vand af kop
Sen aften, ca kl. 23: Flaske
Nat 24-06: Evt. flaske
Jeg har forsøgt at sætte ca tider på - ...
... tror du det kunne passe nogenlunde med jeres dagligdag? Jeg tænker at det måske vil hjælpe jer at begynde at se lidt mere på klokken end på jeres lille pige - sådan at forstå at I begynder at sige lidt mere til jer selv "så nu er klokken næsten 9.30 så nu er det tid at du får din formiddagslur og så gør hende klar og putter hende uanset om I synes hun virker træt eller ej. Det samme omkring middagsluren.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det kan godt hjælpe at have en sådan struktur, når man har en lille opmærksom pige som jer. Det at I virker sikre på det I gør giver jo også hende en ro og det er nogle gange meget vigtigt at I sætter grænsen for hvornår hun skal puttes og skærmes og at hun ikke altid selv skal vise jer, hvornår hendes grænse er nået. For de børn som er meget opmærksomme, så sker det rigtig tit at de når netop at blive overstimuleret, at de ikke selv er i stand til at sige fra og her har hun brug for jeres hjælp.
Håber at min plan for dagen vil hjælpe jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!