Svar: Amning, nedtrapning og flaske
Kære H
I forhold til den alder din dreng har nu, så vil det umiddelbart ikke være nødvendigt at introducere en flaske - slet ikke når I er så glade for amningen som I er og det går så fint.
Først efter 9 måneders alderen siger man at komælk kan begynde at udgøre en større del af indtaget og det betyder ikke at den skal gøre det, men at den kan.
Det vil være rigtig godt at du fortsætter med at amme 3 gange dagligt, det burde kunne dække hans mælkebehov. Jeg tænker at han jo i takt med at han nu også spiser mere og mere familiemad automatisk må få lidt mælkeprodukter?
Når du f.eks. laver sovs, kødsovs, laver frikadeller, kartoffelmos og lignende så indgår der jo normalt mælk i disse rette og så får han jo mælk på den måde. Samtidig tænker jeg at han bør få ost at spise og også få lidt mælk i sin havregrød? Altså på den måde får lidt komælk i hverdagene, der er jo ikke tale om at han har mælkeallergi, men mere om at du fortsat gerne vil amme ham så meget som muligt.
Min tanke er derfor at du lader mælken indgå som en del af maden i hverdagen, men hans egentlige ...
... mælkebehov stilles hos dig. Når far skal til at passe, så vil det være passende at amningerne skrues ned til to gange dagligt - morgen og aften og at eftermiddagsamningen erstattes med en portion tykmælk eller lignende.
De to amninger morgen og aften vil stille og roligt blive trappet ned til ofte kun at være en aftenamning og dette kan du blive ved med lige så længe I synes det er godt. Om dagen vil jeres dreng så kunne drikke mælk af kop, få mælk ind via maden, få mælk i form af tykmælk osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis jeres dreng kommer til at savne mælken før sin dagslur, så vil han her kunne få en kop mælk af far. Dog vil putningen af sig selv være helt anderledes, når det er far, fordi far ikke forbindes med amning. Det er derfor slet ikke sikker at jeres dreng vil efterspørge amningen på dette tidspunkt at dagen, da mor ikke er der.
At få en kop mælk på det tidspunkt vil ikke være noget problem, hvis han i almindelighed får lidt mælk som en del af en varieret kost, der tager udgangspunkt i jeres mad.
Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder