Annonce

Annonce

Svar: Søvn - igen igen - 6 mdr.


20. marts 2007

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Susanne

Ja det blev i weekenden at du fik svar og tak for dine pæne ord, jeg er glad for at mine råd har kunne hjælpe dig:o)

Det er rigtig godt at du (I) nu formår at trække tiden lidt om natten, så I alle får lidt mere sammenhængende nattesøvn og jeg ser ikke nogen problemer i at du holder fast i kun en amning midt nat, når hun også ammes når du selv går i seng og tidlig morgen. Jeg tænker at hun i løbet af den næste månedstid helt vil kunne undvære amningen midt nat, så hun således vil kunne blive amme f.eks. kl.23 og så igen tidlig morgen kl. 05-06.

Det er super flot observeret at din datter nu har behov for også at ligge lidt for sig selv, når hun skal sove og finde roen og derfor synes jeg at du skal starte med at sidde lidt med hende (god idé med bolden!) og når hun så begynder at blive urolig og virker til at give tegn til at hun gerne vil puttes, så lægger du hende i sengen. Prøv at putte hende på siden, så du kan have en hånd på hendes krop og på den måde berolige ved at give lidt 'tyngde' med dine hænder. Hvis det også er for meget, så prøv at lade hende være - måske vil hun finde roen på maven - det gør nogle børn og så kan du vende hende om, når hun så sover godt.

Hvis hun græder ulykkeligt, så skal du naturligvis tage hende op, men det er helt okay at hun græder lidt, hvis det mere er overtræthed og den pjevsen der kan være lige før hun skal overgive sig til søvnen. Nogen beskriver det som at børn har behov for at 'lukke lidt luft ud' og bagefter er de helt rolige, altså som en måde ligesom at få alle oplevelser, frustrationer, træthed osv. ud så kroppen bagefter kan slappe af. Igen er det dog altid vigtigt at man lytter til gråden og hvad det handler om. Det er ikke laaaangvarig gråd, hvis barnet 'bare lukker luft ud' så stopper det forholdsvis hurtigt og der er ro.

Selvom hun ikke er så gammel, så har hun måske behov for at se at du er der og derfor tænker ...


Annonce

... jeg at du hele tiden skal vende tilbage også selvom hun ikke græder. Aldrig væk i mere end 3 minutter så kommer du ind til hende igen, hvis hun er vågen og smiler ved gensynets glæde så putter du dynen om hende igen, vurdere om du skal blive siddende denne gang eller om du skal gå igen, sige godnat, kærtegne hende blidt osv.

Nogle børn har det rigtig dejligt med lidt massage og blid hudstimulation som en del af putteritualet. Andre børn bliver for stimulerede af det, men det kan forsøges at se om det giver jeres datter en mere motorisk ro.

Du ødelægger aldrig noget ved at tage din datter op, hvis hun er utrøstelig!

Ting tager tid og din datter har været rigtig meget igennem med sygdom, indlæggelser osv. Uanset om man vil det eller ej og selvom man gør alt hvad man kan for at barnet skal have det så godt som muligt, så virker det at være indlagt, få taget blodprøver osv. ofte meget voldsomt for et lille barn og det er kun naturligt at hun af den grund er blevet mere sensitiv. Det ovenikøbet sammen med at hun også er født lidt før tid, selvom det ikke er meget.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det lyder som om du gør rigtigt mange gode ting og det er super vigtigt at du fortsat lytter til dit hjerte og tror på at det du gør er det rigtige og det bedste. Ingen kender din datter bedre end dig og allerede nu, kan du jo se at det du gør virker, det gør en forskel og det skal du holde fast i.

Jeg kan godt forstå at du gerne vil have at din datter tager en flaske en gange imellem og det kan også være praktisk, når hun på et tidspunkt skal passes eller hvis du gerne vil fylde hende lidt ekstra op til natten. Du kan forsøge en gang imellem, men ellers kan du ikke gøre mere og det lyder jo som om du har fint med mælk til at dække hendes behov.

Planen for dagen er rigtig fin og det lyder som om I er inde i en god gænge, så fortsæt endelig alt det gode du allerede er igang med.

Rigtig god weekend og fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce