Brev:
Sover lidt om dagen - 7 mdr.
Kære Helen
Jeg har et spørgsmål angående vores datters sovevaner om dagen. Hun er en frisk pige på 7 måneder, og er næsten altid glad. Hun har kravlet siden hun var 6 måneder gammel, og er her inden for de sidste to uger begyndt at rejse sig op ad møbler og sin gåvogn.
Hun spiser fint i løber af dagen, og hun spiser alt vi tilbyder hende, så på det punkt klager vi ikke. Hun er generelt et rigtig nemt barn.
Problemet er dog at hun ikke sover særlig godt i løbet af dagen. Hun vågner som regel ved en 6.30 tiden, hvor hun vågner og får morgenmad. Herefter blive hun lagt ved en 9 tiden til sin formiddagslur, og som regel sover hun 1 time. Når hun så vågner er hun på dette tidspunkt frisk og udhvilet.
Hun plejer som regel at være ret udkørt igen ved en 12 tiden, så mellem 12 og 13 tiden går vi en tur med hende i barnevognen. Før i tiden kunne hun sagtens sove 2 timer, når vi gik med hende, men på ...
... det sidste er hun begyndt at vågne efter at have sovet max 1 time. Og hun er bestemt ikke udhvilet. Men vi kan simpelthen ikke få hende til at sove videre. Vi har prøvet at gå videre med hende når hun vågner, men til sidst bryder hun ud i gråd og vi må derfor tage hende op.
Fordi hun tager så korte lure, så er hun slet ikke udhvilet nok til at klare resten af dagen, så vi må derfor lade hende powernappe ved en 16 tiden, så hun kan holde til resten af aftenen.
Klokken 18.30 bliver hun lagt i seng, og hun sover så til klokken 04.30, hvor hun får flaske og sover videre.
Vi kunne godt tænke os hun sov mere i løbet af dagen, ikke for vores skyld, men mere fordi hun efter sin middagslur ikke er udhvilet. Vi kunne samtidig også godt tænke os, at hun tog to lure fremfor tre. Hvordan griber vi det an? Sover hun for lidt, og hvordan får vi hende til at sove mere i løbet af dagen?
Med venlig hilsen
BC
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Undertøj til børn
Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det kan være en stor fordel, så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås, at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.
I efterårs- og vintermånederne, kan det dog være en fordel at vælge undertøj af uld. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft. Det gør, at uld isolerer rigtig godt, og det hjælper derfor barnet med at holde varmen, når det f.eks. sparker dynen af om natten. Uld kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!