Svar: Kolik, forstoppelse eller mælkeintolerance?
Kære Jane
Tak for dit brev. Jeg ville ønske at jeg kunne hjælpe dig, men det er svært for mig at sige hvad det handler om herfra hvor jeg sidder.
Jeg synes det er rigtig godt at I forsøger med nutramigen på lægens opfordring - jeg ville have foreslået det samme. Du skriver at hendes afføring er blevet klæg og militærgrøn og jeg tænker at du skal rådføre dig med lægen omkring dette. Hun har jo tilsyneladende haft ro i maven i nogle dage og så pludselig går det galt igen - kunne det ikke tænkes at hun har fået en mavetarminfektion? Måske var det en idé at pode den afføring og finde ud af om der kunne være noget her. Man anbefaler normalt tre på hinanden følgende afføringsprøver - prøv at tale med lægen om det.
Derudover tænker jeg at I bør teste om hun kan have en urinvejsinfektion. Man kan få nogle små poser som man kan sætte på ...
... tissekonen og opfange urinen, som så kan blive analyseret. Nogle børn kan reagerer som jeres datter simpelthen fordi de har blærebetændelse.
Der er således nogle ting at gøre, for at undersøge hende til bunds og derfor synes jeg I skal drøfte det med lægen endnu en gang. Alternativet er jo at få jer alle indlagt med hende, så der er personale 24 timer til at se hvad der sker og vurdere jeres lille pige.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skriver at I ikke må give laktulose - hvorfor ikke det? Hvis hun har hård mave og I har en erfaring med at laktulose virker og får maven til at fungere, hvorfor skulle I så ikke bruge det? Der er ikke noget med at laktulose ikke kan gives når barnet får nutramigen - det kan det sagtens. Så dette må I også drøfte med lægen.
Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke med hende fortsat og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.