Brev:
Kolik, forstoppelse eller mælkeintolerance?
Hej Helen
Min datter på 8 uger er for et par uger siden begyndt at virke utilpas og skriger meget. Det meste af sidste uge skreg hun fra kl 16 - 19 hver eftermiddag-aften i mere eller mindre grad. Hun er meget urolig om aftenen, men sover fint om natten (4-5 timer af gangen)
Hun er født 10 dage før termin og vejede 3550gram og var 53cm. Hun vejer nu 5000 gram og er 58cm, så hun tager fint på.
Jeg ammer hende desværre ikke mere, da hun ikke tog nok på i starten fordi hun kun ville/kunne sutte ved mig igennem suttebrik. Jeg har malket ud til hende, men gør det ikke mere, da der kun var ganske lidt mælk at hente.
Hun startede på NAN og modermælk, men som min mælkemængde faldt fik hun hård mave og vi skiftede til grøn allomin og brugte udelukkende det efter mit mælke stop. Hun fik samtidig 1-2 ml laktulose i døgnet. Da hun stoppede med at få modermælk startede hendes utilpashed og skrigeture. Hun kom fint af med afføringen efter vi skiftede til grøn allomin og laktulose (lind gul afføring 1-3 gange dagligt), men ville pludselig ikke spise af de sutteflasker vi hele tiden havde brugt (Avent med sut 1).
Vi troede det var fordi den lidt klumpede mælk ikke kunne passere hullet i sutten og skiftede til en et nummer større - det virkede heller ikke, så prøvede vi I, II, ...
... III vælling sutten, men det hjalp heller ikke. Nu bruger vi MAM univent, en ventileret flaske med flade sutter, det hjalp.
Min sundhedsplejerske mener det er fordi hun ikke kan "svøbe" om en rund sut og hun bedre kan få ved den flade.
Hendes mave er begyndt at rumle kraftigt når hun spiser, og det gør tydeligvis ondt på hende da hun ofte stopper op og græder. Vi holder en del pauser og sørger for hun får bøvset af.
Jeg har konsulteret min læge med problemet og han har bedt os prøve Nutramigen allergi venlig erstatning, for at se om det er komælke allergi. Vi har brugt det nu i små 4 dage. De første par dage synes jeg det virkede beroligende på hende, og vi havde ingen skrigeri om aftenen - hun er de sidste 2 dage dog blevet urolig og utilpas igen og græder ret meget når hun spiser - indimellem må vi opgive, når hun har taget ganske lidt (60-80ml). Hendes afføring er blevet klæg og militærgrøn, og vi må jo ikke give hende laktulose.
Hvad katten gør man så med sådan en lille størrelse? Hvad kan der være galt med hende? Kan man ikke teste for mælkeintolerance på andre måder end denne, jeg synes det virker lidt usikkert om det er skidt eller kanel når der har været så mange ændringer.
Pyha det var en ordentlig omgang, håber du kan finde hoved og hale i det.
Jane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet