Svar: Græder når hun skal sove - 4 mdr.
Kære Kim og Helle
Hvor er det dog en ulykkelig situation I der er havnet i, men som I selv skriver, så er det jo en vane Lucca har fået at skulle vugges i søvn. Det skal I dog ikke være kede af, det er godt for hendes motoriske udvikling at blive vugget, men på et eller andet tidspunkt skal det jo også have en ende:o)
Hvad er der i vejen med at amme hende i søvn? Hvis hun kan falde til ro ved brustet ved at mor lægger sig med hende i sengen og flytter hende over i vuggen efterfølgende, sker der så noget ved det?
Lucca er kun 4 mdr. og hun har stadig behov for tryghed. Hun har også behov for ro til at sove. I skal hjælpe hende med at finde roen. Nogle børn græder når de skal sove, fordi de er overtrætte. De har fået så mange stimuli i løbet af dagen, at de ikke kan kapere mere og det reagerer de på med gråd.
Det er vigtigt at se de små signaler Lucca sender om at hun er ved at være træt. Det kan være at hun gaber, gnider øjne eller begynder at småklynke. Så er hun træt og skal puttes. Jeg tror Lucca er en pige, som I skal hjælpe til at finde ro. Det vil sige at I skal ...
... vælge, hvordan I vil putte hende. Det kan godt være at det er for meget at være i arm og blive vugget. Hvis I synger for hende kan det også være en stimuli ekstra og det samme hvis far først går lidt med hende og så mor osv. Netop de mange stimuli er jo det hun reagerer på, aå at tilføje nye, i forsøget på at et eller andet hjælper, vil ikke være løsningen.
At amme hende kan være en løsning, så længe hun er så lille. Men I kan også prøve at putte hende i dynen og lægge hende i vuggen. Gråd undgår I nok ikke, og man skal også reagere på barnets gråd, som er et udtryg for at hun er træt og måske utryg. Men som I selv skriver, så græder hun jo også, selvom I vugger hende og det kan tage flere timer og er nærmest en kamp for at få hende til at sove. Det har ingen af jer behov for.
Jeg ville derfor stoppe vuggeriet og give hende mulighed for at falde til ro uden stimuli. Naturligvis ae hende lidt over håret, hjælpe hende med at komme lidt om på den anden side, putte hende godt i dynen, men så vidt muligt give hende ro til at finde roen selv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber på det bedste og held og lykke fortsat.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.