Svar: Hoste, hvad gør man?
Kære Anna
For det første er det rigtig vigtigt at du får konstateret hvorvidt din datter har astma, astmatisk bronkitis eller ej.
Små børn bliver tit forkølede og nogle kan hoste i flere uger samtidig med at de har en hvæsende vejrtrækning. Nogen sammenligner lyden med en kaffemaskine der trænger til at blive afkalket. Når hosten er langvarig hoste og vejrtrækningen hvæsende så kalder man det astmatisk bronkitis.
Det typiske ved astmatisk bronkitis er, at det kun kommer, når barnet er forkølet. De fleste børn med astmatisk bronkitis vokser fra sygdommen, inden de begynder i skole, men hos nogle forsætter den som astma. Man kan desværre ikke sige hos hvilke børn det vil fortsætte og hvilke børn der vokser fra det.
Undersøgelser viser at allergi (overfølsomhed over for visse ting), tobaksrøg, forkølelse og fysisk aktivitet (leg og sport) kan fremkalde et astma-anfald, når man har astma. Det kan ...
... være svært at diagnosticere astma, da børn er ret gode til at skjule deres vejrtrækningsproblemer. De finder sig til rette med ting, som ikke kræver for stor fysisk anstrengelse.
Astma skal behandles med medicin, som til større børn gives via en spray, men som til små børn gives gennem en spacer. En spacer er et slags rør af metal eller plastik, som medicinen sprayes ind i, hvorefter barnet stille og roligt kan indånde medicinen. Det er sandsynligvis en spacer din kollega refererer til at de har brugt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Man skal naturligvis ikke give børn medicin uden grund og modsat skal de også have medicin, hvis de har behov for det. Hvis din datter har vejrtræningsproblemer og langvarig hvæsende hoste, så vil det være helt relevant at du taler med lægen om hvorvidt hun skal behandles eller ej. Og naturligvis skal lægen tage din bekymring alvorlig.
Håber du kan bruge mine tanker videre. Rigtig god bedring med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Hormonbehandling
Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.
Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.
Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.