Svar: Justering af nattesøvn, dreng 3 mdr.
Kære Maja
Min umiddelbare tanke er, at det er begrænset hvor meget I skal ændre med den alder jeres dreng har.
Jeg kan godt forstå at I gerne vil have han går lidt tidligere i seng om aftenen og står lidt tidligere op om morgenen og den bedste måde at ændre det på, vil være at vække ham om morgenen og på den måde få flyttet tidspunkterne for lurene i løbet af dagen.
Jeg tænker at når han begynder at få lidt skemad i alderen 4-6 måneder, så vil det være godt at dette gives på lidt mere faste tider og dermed vil det også være relevant at få lidt mere fast struktur på dagen, tid vi står op, tid vil spiser, tid vi sover - og på den måde vil hans dagsrytme kunne ændre sig lidt.
Samtidig vil han i takt med at han bliver ældre nedsætte sit behov for dagslure således han han fra nu at sove ca 4 gange dagligt, når ned på 3 lure ...
... og to lure. Han vil også begynde at bevæge sig mere, opleve verden som større og generelt blive stimuleret mere både fysisk og mentalt, hvilket vil give ham en træthed på en anden måde og dermed også spille ind på hans søvnmønster.
I forhold til stimulation nu, så vil I kunne se på ham, når han ikke gider snakke mere - han drejer ansigtet væk, gaber højt, pjevser lidt, småklynker osv. og det skal man respektere. Med hensyn til motorisk stimulation, så handler det også om at se på ham, lægge mærke til hvad han godt kan lide, slapper han er, er han rolig osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis han græder meget og generelt bliver meget ked af det, så kan det være et tegn på at han er overstimuleret. Da han dog sover så godt som han gør, så lyder det ikke som om at det er et problem hos jer:o)
Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.