Annonce

Annonce

Brev:

Justering af nattesøvn, dreng 3 mdr.


27. februar 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Justering af nattesøvn, dreng 3 mdr.

Kære Helen

Vi har en lille dreng, Elias på knap 14 uger. Han trives, virker glad og tilfreds, er 66-67 cm lang og vejer lige nu 6650 g. Han er en af de meget sovende, bortset fra om aftenen, hvor han er meget svær at lægge i seng, selvom han giver alle tegnene til at han er træt: gaber, gnider sig i øjnene etc.

Han sover nok i timer, men vi ville gerne ændre lidt på tiderne.

Vi har ikke nogen egentlig rytme i dagene endnu. Han får for det meste en lille formiddagslur (45-60 min.), så en lang eftermiddagslur (3-4 timer) og om aftenen lidt smålure, nogen gange en enkelt på 45-60 min. eller et par små på 25 min. Dagene varierer dog en del, da besøg i vuggestuer, aftaler med mødregruppen etc. kan gribe forstyrrende ind i hans søvn.

Han har også fundet ud af at nat er nat, så når jeg lægger ham efter "natteflasken" (han er flaskebarn), hvilket er enten kl. 4 eller 6, sover han pænt videre.

Men vi kan først få ham til at sove om aftenen ca. kl. 23, hvilket betyder, at han ikke vågner før kl. 9-10. Det her lyder måske ikke som det ...


Annonce

... store problem, men vi ville gerne prøve at rykke hans nattesøvn, så vi måske kunne lægge ham kl. 21, og han så kunne vågne mellem 7 og 8. Både fordi vi i hverdagene egentlig gerne vil i seng ved 22-tiden og fordi vi jo nogen gange skal ting om formiddagen, hvilket betyder, at vi bliver nødt til at vække ham, hvilket jeg ikke har det så godt med.

Så mit spørgsmål er, hvordan griber vi det an med at justere hans nattesøvn, og kan/bør vi overhovedet gøre noget, når han ikke er ældre? Hvor vigtig er hans dagsrytme? Er det vigtigste at han får sin søvn i det antal timer, han er vant til, eller er det også vigtigt, at det foregår på samme tidspunkt hver dag?

Tillægsspørgsmål: Da han sover en del, sagde vores sundhedsplejerske i øvrigt, at det var vigtigt, at vi så sørgede for, at han blev rigeligt stimuleret i hans vågne timer, så der bliver leget for alle pengene, bortset fra om aftenen, hvor vi jo forsøger at få så meget ro på som muligt, så han kan falde i søvn, men hvordan ved man, om han er tilstrækkelig stimuleret?

Kærlig hilsen Maja

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce