Svar: Hvor meget sutteflaske og sutter på tommelfinger?
Kære Tine
Det er altid problematisk med syge børn og bare det at du forsøger at få noget i ham er godt, så kan du ikke gøre mere.
Det problematiske er dog at børn jo ikke tåler at tabe sig for meget i vægt, de har brug for en sufficient kost for at kunne vokse og trives.
Når han vågner om natten kan det være fordi han drømmer. I skal naturligvis trøste ham hvis han er ked af det, men I skal også forsøge at lade ham falde i søvn igen af sig selv. Han har tidligere kunne sove natten igennem og det er synd for jer alle, hvis den rytme nu bliver ødelagt.
Jeg synes det er uhensigtsmæsigt at give ham sutteflaske om natten, det har han ikke behov for, og det er en ærgelig vane. Men mon ikke han vil sove igennem om natten igen, når han får det lidt bedre og begynder at spise normalt igen.
Tilbyd ham små og indbydende retter i løbet af dagen. Gerne det samme, som I selv spiser og gerne frugt, hvilket de fleste børn godt kan lide, også når de er syge. Det kan være en lille skål med forskelligt frugt i tern, som er lige til at gå til, med et drys af rosiner og måske en lille smule kokus.
Det er vigtigt at I ikke ...
... presser ham, men gør det nemt at få lidt at spise samtidig med at det er hyggeligt. I må hjælpe ham med at få appetitten tilbage. Når han nærmer sig et års alderen vil han ikke længere være så interesseret i at prøve nyt, og det er vigtigt at få grundlagt nogle gode spisevaner inden.
Med hensyn til suttebehov, så varrierer dette fra barn til barn. Umiddelbart synes jeg ikke at der er grund til at give flaske på grund af dette, men lad ham bruge sin tommeltot, hvis det er trygheden for ham. Det kan selvfølgelig siges at det er en fordel, hvis barnet bruger sut, fordi man jo så kan fjerne den på et tidspunkt, hvilket man ikke kan fingeren, men på den anden side, så kan jeg egentlig godt forstå hans valg. Det må trodsalt være rarere at sutte på sin finger fremfor en sut af gummi. Nogle børn sutter på finger længe, men det går jo heldigvis over igen og selvom fingeren kan ændre helt facon, så vil den også med tiden blive normal.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal bestemt ikke have det dårligt og tro at du ikke har formået at opfylde hans suttebehov. Du skal bare acceptere at sådan er din dreng og det er helt normalt:o)
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.