Svar: Ny seng
Kære Rikke og Julie
Ja sikke da en redelighed. Der kan naturligvis sagtens være en sammenhæng imellem tandfrembrud og urolige nætter, men jeg tænker nu at det nok er mest sandsynligt at jeres datter reagerer på grund af sin nye seng.
Har I lagt mærke til om hun flytter på sig? Jeg tænker at Junosengen jo nok er lidt bredere og måske også mere åben, end hendes tidligere seng var. Det betyder at, hvor hun tidligere meget let kom hen i nærheden af siderne på sengen, så skal hun nu trille lidt mere for at opnå det samme. Derfor ser man nogle gange at barnet sørger enten ud mod siderne eller ned mod endegavlen af sengen.
Det hjælper derfor nogle gange at forsøge at putte barnet i nærheden af f.eks. endegavlen, så hun kan mærke ...
... endegavlen med sine fødder. Det kan også hjælpe at komme en lidt større pude eller lignende ved endegavlen, så hun stødder fødderne mod den. Det at støde fødderne ind mod noget virker tryghedsgivende for nogle børn.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Af risikoen for vuggedød (overophedning) har sundhedsstyrelsen været fremme og sige at juniordyne ikke bør anvendes før barnet er 1 år. Nu findes dyner og tæpper jo i mange størrelser og jeg tænker at hvis jeres datter ligger med en almindelig lille babydyne, så har hun måske behov for noget lidt større som kan omslutte hende bedre. I givet fald skal I naturligvis være opmærksom på at hun ikke ligge med så stor en dyne at hun bliver for tæt pakket.
Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.