Annonce

Annonce

Svar: Min datter er begyndt at bide


29. december 2003

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Kære Haidi

Det er meget vanskeligt at tackle når børn bider. Som forældre har man det ikke særlig godt - ens barn bliver hurtigt syndebuk, når der er et synligt bevis på at et andet barn er blevet bidt.

Når børn bider er det en måde at gøre opmærksom på sig selv på. Det barn der evt. bliver bidt skal naturligvis trøstes, men det er også vigtigt, at man giver det barn der bider opmærksomhed. Man må forsøge at finde balancen imellem at vise barnet opmærksomhed og samtidig vise, at det ikke er tilladt at bide andre. Det er svært. Men det er ikke let at have børn i den alder:o)

Jeg mener at der især er to grunde til at børn bider. Nogle børn sidder f.eks. hos forældrene og kæler og nusser og lige pludselig tager det overhånd og et kys bliver til et bid i kinden i skulderen osv. Jeg oplever det som en slags kærlighedserklæring: ...


Annonce

... "Jeg holder så meget af dig, at jeg kunne spise dig".

Andre børn bider, når de bliver vrede over et eller andet. Børn skal være ret gamle før de de verbalt kan give udtryk for at de oplever uretfærdighed. De kan ikke "tale om tingene" og istedet bider de. Det kan være fordi de kæmper om et bestemt stykke legetøj, ikke ønsker flere drillerier osv.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Måske kan I ud fra ovenstående få en idé om, hvorfor jeres datter bider. Nu når I ved det, så kan I være ekstra opmærksomme og måske nå at stoppe hende, før det går så galt. I skal fortsat fortælle hende at bide må man ikke og det skal gentages mange gange. I må endelig ikke begynde at bide igen, men vis hende, hvad hun skal i stedet for. Sørg for at hun får opmærksomhed nok på andre måder. Vis genem jeres egen adfærd, hvordan man skal være overfor hinanden.

Held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce