Svar: Udvikling og mad, 7½ mdr.
Kære T.
Det var dog et dejligt brev, hvor lyder det godt det hele:o)
Det er dejligt at høre at I er kommet så godt igang med familiemaden og du fortsætter bare med at tilbyde hende så meget forskelligt som muligt.
Hun må gerne prøve at få kartoffelbåde og lignende at sidde med, men rå havregryn med mælk og sukker er lige tidligt nok. Det er bedst at lave havregrød fortsat. Rå havregryn synes jeg ikke umiddelbart at hun skal have i større mængder før omkring 1 års alderen. Efter 10 måneders alderen hvor overgangsperiode er slut kan hun få lidt havregryn på sin A39 eller som en del af f.eks. müsli.
Du må godt give hende lidt rugbrødsfnuller på A38, rigtig ymerdrys synes jeg måske også lige skal vente en månedstid eller to, så hendes tarme ikke går helt i selvsving:o) Du kan bruge frugtmos i A38, eller mose en banan i.
Med hensyn til ...
... hendes udvikling, så er hun allerede godt igang. Både fysisk og verbalt. Du må gerne støtte hende i at stå på alle fire og hjælpe hende med at rokke. Det kan hjælpe med bare ben eller hvis det er lidt for koldt i øjeblikket, så kunne du måske finde et par ruskindslapper og sy på et par bukseknæ - så står hun bedre fast. Et par små sutsko i skind med skridsikre såler er også godt til at støde fra med. Det kan du finde hos nogle af mine partnere.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun må gerne ligge på knæ, men kortvarigt og du skal sidde hos hende og hjælpe hende og sikre at hun ikke falder ned og slår sig. Samtidig skal du skelne lidt imellem hvorvidt du placerer hende på knæende eller om hun selv sætter sig på knæ. Man må jo som du selv er inde på gerne støtte hende i den udvikling hun er igang med men skal ikke pace hende.
Så fortsæt endelig den gode gænge. Held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor