Annonce

Annonce

Svar: Ammestop ved 8 mdr


28. december 2003

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Christina

Det er naturligvis altid nemmest at stoppe med amningen, hvis både mor og barn er indstillet på og parate til at det skal stoppe.

Ud fra din beskrivelse lyder det som om at du ammer en del. Det vil sige at du fortsat har en del mælk i brysterne og derfor vil det nok være mest hensigtsmæssigt at du trapper ned over nogle dage. Det gør du bedst ved at nøjes med at amme en til to gange om dagen f.eks. om morgenen og om aftenen, hvor brystet vil være mest fyldt. Efterhånden som mælken ikke optager for meget plads i maven, vil din søn få plads til anden mad, og det er vigtigt både i forhold til hans alder og også i forhold til at få en mere sufficient kost samt at skulle passes ude.

Han er nu 8 mdr og allerede fra 9 mdr´s aleren er overgangsperioden slut og han vil kunne spise den samme mad som resten af familien. Det betyder at det med skemaden ikke er alfa omega; men det er naturligvis vigtigt at få lidt grød og anden skemad i løbet af dagen. Det mætter ham, er godt for fordøjelsen og indeholder en del vitaminer og mineraler.

Jeg vil foreslå dig at du giver ham grød om morgenen. Evt. efterfulgt af bryst. Grøden kan være havregrød eller øllebrød, med mælk.

Til formiddag giver du ham lidt yoghurt og lidt frugt. Frugten kan være som lidt mos på en portion yoghurt eller som små fingernemme stykker.Giv ham vand i kop ved siden af.

Til frokost serverer du rugbrødshapser med pålæg. Server gerne lidt grønt ved siden af. Det kan være lidt majs, agurk, ærter, tomat eller pebberfrugt. Giv ham mælk i ...


Annonce

... kop ved siden af.

Eftermiddag giver du ham en bolle med ost og evt. igen lidt frugt.

Aften giver du små stkker af kartofter, grøntsager, kød, fisk og med lidt sovs ved siden af maden, så han kan dyppe, hvis han synes. Han skal have det samme som I spiser. Pastaskruer kan også være et hit,- de er nemme at spise med fingrene. MÆlk i kop ved siden af, eller vand - hvad drikker I selv?

Sen aften giver du bryst igen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Efterhånden som han vænner sig til ikke at blive ammet så hyppigt, sløjfer du ammemåltiderne. Han skal naturligvis have mælk på anden måde i stedet. Hvis han bruger flaske en gang imellem kan du give ham det i stedet, men hvis ikke, så er der i princippet ikke grund til at introducere en flaske for ham nu. Du må vurdere hvad der passer bedst for jeres familie.

Hvis han vågner om natten for at blive ammet giver du vand i stedet for. Han vil sikkert protestere i begyndelsen, men efterhånden som han får mad i løbet af dagen der mætter ham mere, vil han ikke vågne pga. sult om natten, måsker mere pga. den tryghed det har været for ham at blive ammet der. Det kan være en fordel at det er far der i en periode tager nattetørnen. Far lugter ikke af mælk og kan af gode grunde ikke amme.

Held og lykke med det. Om han vil skrige af sult tror jeg ikke, det vil nok handle mere om at brystet er den vane og rutine, som giver ham mest tryghed - det er trods alt det han kender fra han var spæd. I skal som forældre sammen give ham en ny vane og rutine og tryghed kan han få på mange andre måder.

Efterhånden som

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce