Svar: Flaske om natten 13 måneder
Kære Iben
Tak for dit brev og dejligt at høre at du har fulgt med på sidelinien så længe og nu alligevel selv får lyst til at skrive:o)
Først vil jeg lige sige at det lyder som om I er nogle meget omsorgsfulde og kærlige forældre. Det er rigtig godt at I har fået Nicklas flyttet til en dagpleje hvor tingene fungerer og han er glad for at være. Jeg kan også sagtens forstå jeres indstilling omkring flasken og at det kan være okay at han får den lidt endnu, da han så falder i søvn uden problemer.
Problemet omkring flaske er dog som I selv er inde på, at den trøster godt ved sygdom med desværre bliver vanen ofte hængende og den er svær at bryde.
Jeg tænker at der især er to ting, som I skal overveje. For det første kan man overveje hvorvidt det er lige nu at der skal lave om på tingene, da du snart skal starte på arbejde. Det andet er hvorvidt I føler at I er nødt til at stoppe med flasken helt - om I har fornemmelse af at Nicklas ikke kan forstå hvorfor han må få den når han skal sove og ikke om natten, eller om han kan skelne de to ting.
Min umiddelbare tanke er at I for at tilgode se både ham og jer selv, måske kunne ...
... tilbyde en kop lun mælk om natten. Vand gider han ikke, men måske mælk ville være acceptabelt. Hvis dette ikke virker og han kun vil flasken, så skal I overveje om det er nu I tager kampen med den eller om I vil vente et par måneder.
Jeg tænker at Nicklas jo snart er så gammel at han godt ved hvad det betyder at noget er slut. Kender han f.eks. skraldespanden - ved han godt at når noget ryger ud der, så er det væk? Når bogen klapper sammen og historien er slut, så er der ikke mære læse højt. Måske bruger i gestikuleren - slår ud med hænderne for at vise ham tegnet for 'slut'? Jeg tænker at dette er vigtigt at bruge i forhold til flasken.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
På et tidspunkt skal flaskesutterne jo skiftes fordi de er blevet for møre - tag ham med i processen og lad ham selv smide ud. Når han søger flasken så vis ham tegnet for 'slut'. Giv ham samtidig et alternativ, som så kan være en kop med mælk i stedet og måske en historie, hvor I sidder ved siden af sengen og læser højt. De fleste børn vil ret hurtigt foretrække højtlæsning fremfor sutteflaske og så går det stille og roligt den rigtige vej.
Rigtig meget held og lykke med det. God weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.