Svar: Pige 11 uger skriger når vi gir flasken
Kære Maria-Louise
Det er frustrerende når børn ikke vil spise og netop fordi vi ved hvor vigtigt mælkeindtaget er, så frustrerer det endnu mere og kan nærmest blive til en kamp, hver gang. Det er en ond cirkel og uhensigtsmæssigt både for forældre og barn.
Hvor er jeres sundhedsplejerske henne i billedet? Jeg vil meget gerne hjælpe og komme med idéer, men jeg tror det er vigtigt at I også får hjælp fra en som kan være hos jer i situationen og som kan se, hvad der rent faktisk sker. Derfor vil det være en rigtig god idé at I kontakter sundhedsplejersken og beder hende komme forbi til et ekstra besøg.
Der vil naturligt kunne være dage, hvor børn ikke spiser helt så meget, f.eks. i forkølelsesperioder og lignende. Men det er dog fortsat vigtigt at de tager deres behov og 200ml over en hel dag, hvor hun kun spiser 20-40ml af gangen - det lyder ikke okay! Derfor skal I have hjælp til at få hende til at spise.
Det kan have noget at sige, hvordan I holder hende, når I giver hende mad. Nogle børn kan protestere voldsomt ved at blive holdt i favn. Her hjælper det nogle gange at lægge barnet på lårene med hovedet på ens ben og barnets ben ind mod ens mave. Så kan i sidde med fødderne på en skammel eller lignende foran jer, så hun bliver løftet lidt op og kan se ...
... jeres ansigt imens I giver hende flasken.
Nogle børn får flaske imens de ligger på en dyne og de har brug for at komme i favn og få nærheden imens de spiser. Så I må prøve jer lidt frem.
Hendes alder spiller også lidt ind. Hun begynder at opleve rummet hun er i på en anden måde. Måske kan I fornemme at hun meget let bliver forstyrret og mister koncentrationen. Derfor vil det være en god idé at i her i weekenden prøver at lægge jer med hende i soveværelset, så der er nedrullede gardiner og stille. Prøv ikke at have for meget radio eller musik kørende i baggrunden, men forsøg at skabe fokus om netop det at spise, så I hjælper hende til at koncentrere sig.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle gange hjælper det også at svøbe barnet. Simpelthen at pakke hende tæt i en dyne imens hun spiser. Det kan hjælper hende til at samle sig og bedre finde roen og dermed koncentrationen.
I må prøve jer frem med forskellige flaskesutter og med forskellig størrelse huller så det hverken går for hurtigt eller for langsomt.
Håber ovenstående hjælper jer videre weekenden over og så må I få fat i sundhedsplejersken mandag. I skal naturligvis holde øje med at jeres datter tisser, ikke virker sløv osv. så I er sikre på at hun får hvad hun skal have.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o) Og rigtig god weekend.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.