Svar: Urolige nætter - 5 mdr.
Hej med dig
Der er ingen tvivl om at din lille dreng spiser rigtig godt i løbet af dagen. Selvom han rent fysisk er en stor og dejlig dreng, så har du dog ret i at man må medtænke om han får sit mælkebehov dækket.
Når man ser på mælkeindtaget over hele døgnet, så tror jeg umiddelbart at han er dækket godtnok ind, han tilbydes bryst morgen, eftermiddag, aften og nat - altså ialt 4 amninger, og hvis du oplever at have godt med mælk og at mælken flyder let, du kan høre at han synker osv. så må du gå ud fra at han får, hvad han skal have.
Man kan så diskutere hvorvidt han burde få mere mælk i løbet af dagen, så det i hvert fald ikke er behov for mælk om natten, der giver den urolige søvn. Du kan derfor overveje om det vil være et forsøg værd at du skruer ned for indtaget af skemad, så han kun spiser ½ mængde af hvad han gør nu, men så tilgengælde fyldes op med mælk efterfølgende - altså så du starter med skemad og så tilbyder brystet bagefter.
Meget fast føde i maven kan nogle gange give en urolig søvn. Tarmene skal arbejde ekstra for at nedbryde maden og det kan altså godt give natlig uro. Det lyder som om at det kunne være lidt tarmuro hos jer, da den beroligende hånd på maven ofte får ham til at slappe af.
Lidt mere mælk i løbet af dagen kunne ...
... derfor være vejen frem og være det, der gjorde en forskel. Med den alder han har bør han stadig få mere mælk end han får skemad, og det er altid svært at vide om det er sådan, når man ammer. Du ved jo ikke præcist hvor meget han egentlig får hos dig.
De fleste forældre tror at hvis man propper børnene godt med mad, så sover de bedre om natten. Det er kun tildels rigtigt, for nogle gange kan de også få for meget mad med uro til følge:o)
Så mit umiddelbare råd er altså at I prøver at skrue ned for mængden af skemad, så de enkelte portioner ikke er så store og i stedet fylder du så på med amning.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til at vende omkring om natten, så gælder reglerne om at sove på rygge kun så længe barnet ikke kan vende sig selv. Da han virker generet af at få vendt sig rundt, så må du hjælpe ham med at skifte stilling indtil han har fået sig det lært eller har en seng som giver ham plads nok til det:o)
Med hensyn til sveskemos, så må han gerne få dette. Igen tænker jeg dog at det kunne lyde som om han havde behov for noget mere væske, så ekstra amning i løbet af dagen også ville hjælpe på dette. Han er jo oppe på et forholdsvis stor mængde sveskemos for at holde maven igang:o)
Håber ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.