Svar: Urolige nætter - 5 mdr.
Hej med dig
Der er ingen tvivl om at din lille dreng spiser rigtig godt i løbet af dagen. Selvom han rent fysisk er en stor og dejlig dreng, så har du dog ret i at man må medtænke om han får sit mælkebehov dækket.
Når man ser på mælkeindtaget over hele døgnet, så tror jeg umiddelbart at han er dækket godtnok ind, han tilbydes bryst morgen, eftermiddag, aften og nat - altså ialt 4 amninger, og hvis du oplever at have godt med mælk og at mælken flyder let, du kan høre at han synker osv. så må du gå ud fra at han får, hvad han skal have.
Man kan så diskutere hvorvidt han burde få mere mælk i løbet af dagen, så det i hvert fald ikke er behov for mælk om natten, der giver den urolige søvn. Du kan derfor overveje om det vil være et forsøg værd at du skruer ned for indtaget af skemad, så han kun spiser ½ mængde af hvad han gør nu, men så tilgengælde fyldes op med mælk efterfølgende - altså så du starter med skemad og så tilbyder brystet bagefter.
Meget fast føde i maven kan nogle gange give en urolig søvn. Tarmene skal arbejde ekstra for at nedbryde maden og det kan altså godt give natlig uro. Det lyder som om at det kunne være lidt tarmuro hos jer, da den beroligende hånd på maven ofte får ham til at slappe af.
Lidt mere mælk i løbet af dagen kunne ...
... derfor være vejen frem og være det, der gjorde en forskel. Med den alder han har bør han stadig få mere mælk end han får skemad, og det er altid svært at vide om det er sådan, når man ammer. Du ved jo ikke præcist hvor meget han egentlig får hos dig.
De fleste forældre tror at hvis man propper børnene godt med mad, så sover de bedre om natten. Det er kun tildels rigtigt, for nogle gange kan de også få for meget mad med uro til følge:o)
Så mit umiddelbare råd er altså at I prøver at skrue ned for mængden af skemad, så de enkelte portioner ikke er så store og i stedet fylder du så på med amning.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til at vende omkring om natten, så gælder reglerne om at sove på rygge kun så længe barnet ikke kan vende sig selv. Da han virker generet af at få vendt sig rundt, så må du hjælpe ham med at skifte stilling indtil han har fået sig det lært eller har en seng som giver ham plads nok til det:o)
Med hensyn til sveskemos, så må han gerne få dette. Igen tænker jeg dog at det kunne lyde som om han havde behov for noget mere væske, så ekstra amning i løbet af dagen også ville hjælpe på dette. Han er jo oppe på et forholdsvis stor mængde sveskemos for at holde maven igang:o)
Håber ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...