Svar: Nej tak til sutteflaske
Kære Christina
Det lyder som om din lille datter helst vil have den 'ægte vare', men der er ikke andet for end at blive ved med at forsøge.
Det er super flot at du har malket din egen mælk ud - så er smagen jo også noget hun kender og det burde gøre det lettere. Det handler nok mere om teknikken. Der er stor forskel på at spise af et bryst og spise af en flaske og det er svært for hende at finde ud af forskellen.
Det kan være en god idé at forsøge med forskellige flaskesutter, da det godt kan gøre en forskel hvilken type sut flasken har. Derudover vil det være en god idé at holde flasken således at sutten kan ramme ganen da det er der sutterefleksen sidder. Samtidig vil det være godt, hvis flaskesutten hele tiden er fyldt med mælk og så skal I prøve at holde så langt nede på flasken at I kan komme til at berøre hendes ...
... kinder imens. Det er lidt svært og man må lige finde ud af, hvordan man kan sidde for at det bedst lykkes.
Nogle gange hjælper det at sidde med hende i favnen, men hvor hun ligger foran jer, altså har hende ansigt mod ansigt, så hun ligger med hovedet ud fra jer og benene ind mod jeres mave. Stadig så I holder hendes hoved i den ene hånd og forsøger at give flaske med den anden.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I må begge forsøge jer også de dage hvor du er hjemme. Og så må I tro på at det kommer lige pludselig. Det kan godt være en fordel at forsøge på et tidspunkt hvor hun ikke er alt for sulten. Hvis hun er for sulten, så har hun jo ikke tålmodighed til at finde ud af teknikken. Men hun skal naturligvis heller ikke være så mæt at hun ikke vil spise - måske 1-1½ time efter amning....
Håber det lykkes, krydser fingre. Rigtig meget held og lykke og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder