Svar: Kost til dreng på 9 måneder
Kære Lise
Jeres dreng er ved at være så stor nu at han begynder at undersøge på flere måder. Det at spise er ikke kun et spørgsmål om at få mad ned i maven, det er også en undersøgelse af maden - hvordan ser den ud, når der er tygget på den, hvordan føles det i hænderne (eller i håret:o)) osv. Jeres dreng er således igang med at undersøge maden på en ny måde.
I kan evt. hjælpe ham med at give ham en gaffel. At spise med ske er endnu for tidligt, men en gaffel kan være en god idé. Derudover er det en god idé at serverer så meget forskelligt for ham som overhovedet muligt. Gerne i forskellige farver, så det virker indbydende og det er en god idé at I serverer tingene adskilt. Prøv så vidt muligt ikke at rode madvarerne sammen.
Sammen med sit brød til ...
... frokost kan han få lidt kogte gulerødder, ærter, majs, peberfrugt og lignende. Måske er det majsene der glider ned den ene dag, næste dag er det så ærter og det er okay. Det er vigtigt med mad i stykker, da han nu skal til at øve sit pincetgreb. Fra at tage med hele hånden begynder han at tage med 3 fingre og herefter 2 fingre. At spise med hånden er således også en del af hans udvikling.
Lad hans mad tage udgangspunkt i det samme som I spiser. Han må stort set få alt nu med den alder han har. Det eneste han ikke må få er de meget proteinholdige mælkeprodukter som ymer og ylette og så honning - ellers er det bare med at give ham så mange smagsoplevelser som muligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Dejligt at høre at det går godt med gyngen - det er super:o)
Fortsat held og lykke og god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...